Son dakika Konya Karatay'da F-5 askeri eğitim uçağı düştü

Konya'da yürekleri ağızlara getiren bir son dakika haberi geldi. Türk yıldızlarına ait olduğu öğrenilen askeri eğitim uçağının kırıma uğradığı ve kent merkezine yakın bir noktada düştüğü duyuruldu.
Son dakika Konya Karatay'da F-5 askeri eğitim uçağı düştü

Eğitim uçuşu yaptığı açıklanan askeri uçak Konya'da kent merkezine yakın bir noktada düştü. Yürekleri ağızlara getiren son dakika haberi sonrasında pilotun sağlık durumu merak konusu olurken yine uçağın yerleşim yerine düşüp düşmediği sorularına ilk cevaplar geldi. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile merak edilen sorular yanıtlanırken kazanın nedeni kuş çarpması olarak açıklandı. Uçağın yerleşim yerine yakın bir noktaya düştüğü, pilotun ise kazadan hemen önce paraşüt ile atlayarak yaralı olarak kurtulduğu duyuruldu. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SON DAKİKA AÇIKLAMASI KONYA UÇAK KAZASI! 

Kaza tüm haber ajansları tarafından son dakika olarak geçilirken Milli Savunma Bakanlığı yapmış olduğu açıklamasında "Türk Yıldızları ekibine ait F5 uçağı, kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle Konya'da kaza kırıma uğradı. Uçaktan atlayarak kurtulan pilotun sağlık durumu iyi." diyerek pilotun uçaktan atlayarak kurtulduğunu, uçağın kaza kırımı nedeninin ise kuş çarpması olduğu belirtildi. 

Kazadan yaralı olarak kurtulan pilotun Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.