İstanbul iline yapılacak 10 bin konut projesinin detayları açıklandı!

Bugün GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu tarafından yapılan açıklamalarda İstanbul iline yapılacak olan konut projesi için detayların belirlendiği öğrenildi.
İstanbul iline yapılacak 10 bin konut projesinin detayları açıklandı!

GYODER Gayrimenkul Zirvesi'nin 18'incisi 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Burada önemli açıklamalarda bulunan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalarında İstanbul ili için yapılacak olan 10 bin konut hakkında da bilgilendirmeler yaptı.

10 BİN KONUTUN YAPIMINA BAŞLANACAK!

İstanbul ili için toplamda 10 bin konutun yapımına başlanacağını duyuran Kalyoncu, "Geriye bir tek arsa kalıyor. Arsa sahipleri; kamu, belediye, birlikler, organize sanayi bölgeleri veya özel şirketler. Biz bunun arsası kamudan gelir diye beklerken, bir özel şirketten gelme ihtimalinin yüksek olduğu bir noktaya geldik. Özel şirketin yönetim kurulu kararı bekleniyor. Son noktaya geldik. İstanbul'da yaklaşık 10 bin konut yapılabilecek. İstanbul nüfusunu artırmayan, riskli yapı ve riskli alan sınırları içerisindeki kiracı ve ev sahiplerine bu imkânı getirecek" dedi.

İNŞAATI KİMİN YAPACAĞINA ARSA SAHİBİ KARAR VERECEK!

Konut projesinin detaylarına ilişkin ise "Teknik müşavir tutabilir, ihaleye çıkabilir. GYODER'in konsorsiyum kurması, güç birliği yapması ve birlik olarak bunu yapması da mümkün. Ortak iş yapma kültürünü geliştirmeliyiz. Bu birçok şeyin önünü açar" dedi. Kiralama modelinin İstanbul'daki 350 bin rezerv konut projesi ile de uyumlu olduğunu ifade eden Kalyoncu, "Bu iki modelin birleşebileceğini düşünüyoruz. Yenilikçi modellerle birleşen kat karşılığı modeli olabilir" şeklinde açıklamalara yer verdi.

OVP İLE TAMAMEN UYUMLU OLACAK!

Son olarak Kalyoncu, "OVP konut politikalarında ne diyor? Devlet borçlanmasın, enflasyonu düşürücü etkisi olsun, erişilebilir olsun, dış kaynak girişine uygun olsun. Bizim modelimizde 4'ü de var. Hedefimiz kamuya yük olmak değil kamudan yük almak" diye konuştu. Kalyoncu, Yeni Konut Modeli ile ilk etapta sorunun en derin şekilde yaşandığı İstanbul'da konut stoğunun yüzde 10'unu hedeflediklerini de dile getirdi. "OVP konut politikalarında ne diyor? Devlet borçlanmasın, enflasyonu düşürücü etkisi olsun, erişilebilir olsun, dış kaynak girişine uygun olsun. Bizim modelimizde 4'ü de var. Hedefimiz kamuya yük olmak değil kamudan yük almak" diye konuştu. Kalyoncu, Yeni Konut Modeli ile ilk etapta sorunun en derin şekilde yaşandığı İstanbul'da konut stoğunun yüzde 10'unu hedeflediklerini de dile getirdi.

Zirvenin ilk gününe katılan AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum da kentsel dönüşümün depremle mücadelenin tek yolu olduğunu belirtti. Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında; 'bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşüm yapacağız' dediği tarihten bu yana 2 milyon 200 binden fazla konutun dönüşümü tamamlandı. 81 ilimizin tamamında, tam 922 ilçede 400 binden fazla konutun yeniden yapımı sürüyor" diyerek süreç hakkında merak edilen detayların tamamına yanıt verdi.

Haber Editörü