Konut sahibi olacak kişilere devletten düşük faizli konut kredisi desteği! 180 ay vade ve ödeme detayları belli oldu

İlk kez konut alacak vatandaşlar için yapılan açıklamalara göre devlet tarafından 180 ay vade ile 1,20 faiz oranı verileceği öğrenilmişti. Detaylar belli oldu.
Konut sahibi olacak kişilere devletten düşük faizli konut kredisi desteği! 180 ay vade ve ödeme detayları belli oldu

Konut fiyatlarının bu sene hızlı bir şekilde yükselişe geçmesinin ardından vatandaşlar tarafından konut almak oldukça zorlaşmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da devlet tarafından vatandaşların konut alımlarına önayak olmak amacı ile Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında kredi verileceği öğrenildi. Yapılan bu açıklamaların arından 180 ay vade ile 1,20 faiz oranı ile konut kredisinin detayları oldukça merak edilmeye başlandı. Yayımlanan kampanya hakkında detaylar belli olmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU!

Hiç evi olmayan fakat ev sahibi olmak isteyen kişiler için yayımlanan bu kampanya hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Konut arzına ilişkin değerlendirmeler yapıldı, ilk konut edinimini teşvik edecek mekanizmalar üzerinde duruldu. Konut arzı teşvik edilecek. İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek. TCMB ve BDDK'nın bu konuda çalışması var, konut arzını artırmak durumundayız" şeklinde konuşmuştu.

Bu açıklamaların ardından hem konut sahibi olmak isteyen kişiler tarafından detaylar hem de daha önce konut sahibi olan kişilerin faydalanıp faydalanamayacağı merak konusu haline geldi.

KREDİ DETAYLARI BELLİ OLDU!

İlk kez konut sahibi olmak isteyen kişiler için Orta Vadeli Program çerçevesinde sunulan kredi detaylarının belli olmaya başlandığı öğrenildi. Gerekli olan şartlar şu şekilde verildi;

1-)1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç evi olmayan kişiler yararlanabilecek.

Örneğin 5 milyon TL'ye kadar ekspertiz değeri olan bir konut için çekilebilecek kredi 2 milyon TL seviyelerindeyken, yeni yapılacak düzenlemede en azından bu oranın yüzde 80'lere çıkartılması olumlu olarak değerlendirdiğimiz bir konu.

2-) Daha önce benzer türden sayılabilecek kampanyalarda, örneğin taşınmazı alacağı şehirde yakın zamanda (son 1 yılda) konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa da hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi kriterler ön planda olacak.

Vatandaşları konut sahibi yapacak olan bu kredi kampanyasının özellikle diğer bankalar tarafından konut kredilerinin artması ile birlikte büyük ilgi gördü. Bu senenin sonuna kadar yüzde 1,20 faiz oranı ve 180 ay vade ile verilecek olan kredi miktarlarının ödeme detaylarıyla birlikte ortaya çıkmasının planlandığı öğrenilmiş oldu.

Haber Editörü