WhatsApp'a gelen yeni özellik hayat kurtarıyor! Artık aradığınızı şıp diye bulacaksınız

Telegram'da bulunan fakat WhatsApp'ta olmayan kullanıcıların uzun zamandır beklediği o özellik artık WhatsApp'ta da var. Kullanıcılar bu sayede istedikleri içerikleri kolayca bulabilecekler.
WhatsApp'a gelen yeni özellik hayat kurtarıyor! Artık aradığınızı şıp diye bulacaksınız

Mesajlaşma, arama ve haberleşme platformu olan Telegram'da bulunan önemli içeriklere ulaşma konusunda büyük bir konfor sağlayan o özelliğinin uzun zamandır WhatsApp'a da gelmesi bekleniliyordu. WhatsApp yaptığı duyuru ile sevindiren haberi kullanıcılarına verdi.

Artık sohbetlerde aranan ve vakit kaybına neden olan mesajlar kullanıcıların elinin altında olacak. WhatsApp, Telegram'da bulunan mesaj sabitleme özelliğinin geldiğini duyurdu. Bu sayede artık özel sohbetlerde ve gruplarda mesaj sabitlenebilecek. Bu özellik ile artık kullanıcılar özellikle grup sohbetlerinde her zaman ihtiyaçları olan bilgileri aramak için zaman harcamayacak mesajı sabitleyerek dilediği zaman o içeriğe ulaşabilecek.

HER TÜRLÜ İÇERİK SABİTLENEBİLECEK

WhatsApp tarafından yapılan duyuruda metin, fotoğraf, anket, emoji, çıkartma da dahil olmak üzere her türlü içeriğin sohbete sabitlenebileceği açıklandı. Ama kullanıcılar tek seferde yalnızca bir sohbeti sabitleyebilecek.

BU ÖZELLİK HAYAT KURTARIYOR

Özellikle grup sohbetlerinde çok fazla sayıda mesaj içeriği olduğu için kullanıcılar istediği mesajlara çok zor ulaşıyorlar. Kullanıcılar bu özelliğin önemli bilgilere çabuk ve kolay erişmek konusunda çok yararlı olacağını ifade ediyor. Whatsaap'ta özel sohbetlerde mesaj sabitlemek isteyen kullanıcılar kendileri dilediği gibi sabitlerken grup sohbetlerinde mesaj sabitlemek isteyen kullanıcılar yöneticinin izni ile herkes bir mesaj sabitleme hakkına sahip.

WHATSAAP'TA MESAJ NASIL SABİTLENİYOR?

Sohbetlerde mesajları sabitlemek çok kolay. Android cep telefonlarında WhatsApp'ı kullanan kişiler mesaj sabitlemek için önce sabitlemek istediği mesaja basılı tutuyor ardından ekran çıkan sabitle seçeneğine dokonuyor. İos işletim sistemine sahip cep telefonu kullanıcıları ise yine sabitlemek istediği mesaja basılı tutuyor. Ardından diğer seçenekler daha sonrasında ise sabitle seçeniğe dokunarak sabitlenebiliyor.

Hem Android hem ios işletim sistemine sahip kullanıcılar son adıımda mesajın sabitleme süresini seçiyor. Sabitleme süresi için 24 saat, 7 gün ve 30 gün seçenekleri bulunuyor. Sabit mesaj sohbetin üst kısmında bir şerit olarak yer alıyor. Sabit mesajı kaldırmak için ise mesaja basılı tutup sabitlemeyi kaldır seçeneğini seçmek gerekiyor.

Genel Yayın Yönetmeni