Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ Vasıtasıyla 5 Bin Konut Yaptık İnşası Süren 296 Konutu da Bu Yıl Tamamlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat Havalimanı açılışında yapmış olduğu konuşmasında tamamlanan ve devam eden TOKİ projelerine yönelik açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ Vasıtasıyla 5 Bin Konut Yaptık İnşası Süren 296 Konutu da Bu Yıl Tamamlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta yapımı tamamlanan ve Türkiye'nin 57. Havalimanı olan Tokat Havalimanı projesinin açılış etkinliğine katıldı. Çok sayıda projenin açılışı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen törende bir de konuşma yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TOKİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında tamamlanan havalimanı projesi hakkında konuştu. Söz konusu havalimanı ve diğer tüm projelerin yatırım bedelinin 5 milyar TL'yi bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Tokat Havalimanının yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi olduğnu söyledi. Çok uzun yıllar boyunca kentin ihtiyacını giderecek olan bir proje olduğu ifade ederek projenin herkese hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında yapımı devam eden projeler hakkında konuşurken TOKİ açıklamasında bulundu. Kentte tamamlanan ve yapımı süren TOKİ konutlarına dair "TOKİ vasıtasıyla 5 bin konut yaptık. İnşası süren 296 konutu da bu yıl tamamlıyoruz. Toplam 6 millet bahçesi kazandırıyoruz. 9 baraj ve bir göleti bitirdik. 3 baraj daha inşa ediyoruz. 1,5 milyar lira Tokatlı çiftçilerimize tarımsal destek verdik. Cumhur İttifakı çiftçi buluşmasını yapacağız. Modern toplumlar ne yaşıyorsa benim toplumum da bunu yaşayacak. Daha iyi olacak." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında muhalefete eleştiride bulundu. Muhalefete açılış için davet gönderildiğini açılışların beraber yapılmasını önerildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin gelmediğini söyledi. Erdoğan bu bölümdeki konuşmasını "Muhalefet konuşuyor. Muhalefete davet yaptık, siz de gelin dedik... Beraber açalım, Bay Kemal gelmedi... Yanındakiler gelmedi... Ya gelin de bu heyecanı birlikte yaşayalım... Gelmediler... Biz milletimizle beraber açtık." sözleriyle tamamladı.