Geçen sefer alamayan bu defa kaçırmasın! TOKİ 24 ilde arsa satışına başladı

TOKİ arsa satışı için yeni fırsatını duyurdu. Arsa sahibi olmak istiyorum diyenler bu son fırsatı kaçırmasın.
Geçen sefer alamayan bu defa kaçırmasın! TOKİ 24 ilde arsa satışına başladı

Geçen sefer alamayan bu defa kaçırmasın! TOKİ 24 ilde arsa satışına başladı - Pandemi döneminde rekor kıran konut ve arsa fiyatları sonrasında dar ve orta gelirli vatandaşlar büyük zorluklar yaşamaya başlamış ortaya çıkan rakamlarla bu kişilerin alım yapmaları imkansız bir hale gelmişti.

Süreçte yaşanan olumsuzluklar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ devreye girmişti. TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin yanı sıra ilk kez ucuz arsa satışı gerçekleştirmiş, 100 bin arsa için milyonlarca kişi başvuruda bulunmuştu.

TOKİ'DEN YENİ ARSA SATIŞI DUYURUSU! HANGİ İLLERDE ARSA SATIŞI YAPILACAK?

TOKİ tarafından yapılan açıklamada 24 ilde yer alan 231 arsayı 28 Aralık 2023 tarihinde açık artırma yöntemi ile satacağını ilan etti. Yapılan açıklamada "Muhammen bedeli 4.746.516.717 TL olan yaklaşık 1.430.108 m2 büyüklüğündeki; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yalova’da bulunan 231 arsa, açık artırmayla satılacak.

toki-duyuusu.jpg

Açık artırma, 28 Aralık 2023 Perşembe günü saat 10.30’da yapılacak. Müzayede Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ve TOKİ Küçükçekmece İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirilecek" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu arsalar yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade seçeneği ile alınabilecek. Ankara'da yer alan arsalar konut ve plansız alanlar olarak satışa sunulurken İzmir'de sanayi alanı olan arsalar ve Antalya'da turizm alanı olan arsalar ihale yöntemiyle en yüksek teklifi veren kişilere satılacak.

Genel Yayın Yönetmeni