Eli kulağında bayramdan sonraya dikkat! Bakan müjdeledi 81 şehrin tamamına 20 yıl vadeli ucuz TOKİ konut müjdesi geliyor

TOKİ Başkanlığı 81 şehre 100 bin konut projesi için geri sayım başlamak üzere. Mayıs ve Haziran aylarında müjdelenecek olan sosyal konutlar için 20 yıllık ödeme planı sunulacak.
Eli kulağında bayramdan sonraya dikkat! Bakan müjdeledi 81 şehrin tamamına 20 yıl vadeli ucuz TOKİ konut müjdesi geliyor

Emlak365.com - Kendi evi olmayan vatandaşlar için TOKİ Başkanlığı kolları sıvadı hazırlıkların sonuna geldi. İki yıllık araının ardından evi olmayanlar için sosyal konut projeleri için başvurular yeniden alınacak. TOKİ Başkanlığı'nın büyük ilgi görmesi planlanan sosyal konutlar için ise 2022 yılı resmi açıklama geldi. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un sosyal konut projesine dair son sözleri ve projenin detayları.

TOKİ BAŞKANLIĞI'NDAN 81 ŞEHRE 100.000 KONUT

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın en önemli projelerinin başında sosyal konutlar geliyor. Sosyal konutlar alt gelirli vatandaşların daha kolay şartlara ev almalarına sağlamak amacıyla Ziraat Bankası ve TOKİ işbirliğinde hayata geçiriliyor. Sosyal konut prjeleri genel olarak çok uzun vade ve düşük peşinat ile vatandaşların bütçelerini sarsmadan kira ödemek yerine kendi evlerinin taksitlerini ödemelerini amaçlıyor.

Eli kulağında bayramdan sonraya dikkat! Bakan müjdeledi 81 şehrin tamamına 20 yıl vadeli ucuz TOKİ konut müjdesi geliyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan resmi açıklama

TOKİ sosyal konutlarının 2022 yılı başvuru işlemlerine ilişkin ilk resmi açıklama Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi Bakan Kurum konuşmasında çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek 2022 yılı için müjdenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını ilan etti. Sosyal konut projelerinin başvuru işlemleri için ise Mayıs Haziran süreci işaret edildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum konuşmasında "TOKi ile yakın zamanda, Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaklar, yine bir sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız. Bu yıl içerisinde açıklayacağız. Geçen sene 100, ondan önceki sene 50 bin sosyal konut yaptık" ifadelerine yer verdi.

SOSYAL KONUT BAŞVURULARI ELİ KULAĞINDA

Sosyal konut projeleri vatanadaşlara çok özel olanaklar sunduğu için çok büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz dönemlerde 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilen sosyal konut projelerinde vatandaşlar alt gelir grubu kapsamında ve orta gelir grubu kapsamında başvurularını tamamladılar.

Konut almak isteyenler için TOKİ Başkanlığı ilk olarak 240 ay vadeli ödeme planı hazırladı. Bunun yanında 0.49 faiz oranlı Ziraat Bankası destekli ödeme planı oluşturuldu. Ev almak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yaptılar ve daha sonra kura çekiliş işlemleri tamamlandı. 2022 yılında da sürecin yaz aylarında başvuruların alınması ve sonbahar gelmeden kuraların çekilmesi bekleniyor.