Gurbetçilere Özel TOKİ İstanbul Sancaktepe Projesinin Başvuru Tarihleri ve Aylık Taksitleri Belli Oldu!

TOKİ tarafından yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına özel İstanbul Sancaktepe'de yeni bir proje oluşturuldu. İstanbul Sancaktepe başvuru tarihi, aylık taksitler ve kura çekimi tarihi belli oldu.
Gurbetçilere Özel TOKİ İstanbul Sancaktepe Projesinin Başvuru Tarihleri ve Aylık Taksitleri Belli Oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına özel İstanbul Sancaktepe'de yeni bir proje hazırlığında olduklarını daha önce duyurmuştu. Yeni birr açıklama yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Sancaktepe'de inşa edilecek 420 konut için başvuru tarihlerini açıkladı.

TOKİ İSTANBUL SANCAKTEPE BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN, NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ Başkanı Ömer Bulut, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ev sahibi olması için İstanbul Sancaktepe'de 2+1 ve 3+1 nitelikli 420 konutluk projeyi hayata geçirdiklerini ve proje için başvuruların 21 Mart - 18 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Yatay mimari anlayışı ile inşa edilecek olan İstanbul Sancaktepe TOKİ projesi için vatandaşların İstanbul'da kira öder gibi ev sahibi olacaklarını ifade eden Bulut, yurt dışındaki vatandaşların da Türkiye'de ev sahibi olmalarına aracılık etmek istediklerini belirtiyor.

TOKİ İstanbul Sancaktepe projesi için başvurular 21 Mart'ta başlayacak ve 18 Mayıs'a kadar devam edecek. Projeye başvuru yapmak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Projeye başvuru yapacak olanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ya da mavi karta sahip olması gerekmektedir. Başvuru yapacak Türk vatandaşlarının yurt dışında süresiz oturum hakkına sahip olması, yurt dışında daimi ikamet ediyor olması ve 18 yaşını doldurmuş olması gibi şartlar aranıyor.

Gurbetçilere Özel TOKİ İstanbul Sancaktepe Projesinin Başvuru Tarihleri ve Aylık Taksitleri Belli Oldu!

TOKİ SANCAKTEPE KONUT FİYATLARI VE AYLIK TAKSİTLER

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre 2+1 nitelikli konutlar 1 milyon 430 bin lira (85 bin Euro) bedelle satılacak, yüzde 30 peşinat ile 8 bin 342 lira (510 Euro) taksitler ile 120 ay vadeli ödenebilecek.

3+1 nitelikli konutlar ise 1 milyon 680 bin lira (102 bin Euro) yüzde 30 peşinat ile aylık 9 bin 800 TL (599 Euro) taksitle 120 ay vadeli satılacak.

SANCAKTEPE TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından başvurusu onaylanan kişiler için hak sahibi belirleme kurası 31 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Kura çekimi her zaman olduğu gibi canlı yayın ile TOKİ'nin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak.