İkamet, Yaş, Gelir Koşulları Yok! Yüzde 20 Peşinatı Verene 120 Ay Vadeli 3 Odalı TOKİ Dairesi

TOKİ yeni konut satış duyurusunda orta gelir grubu kapsamında, ikamet, yaş ve hane gelir şartı olmadan 120 ay vadeli konut satışı yapacağını başvuruları da Mart ayı içinde alacağını ilan etti.
İkamet, Yaş, Gelir Koşulları Yok! Yüzde 20 Peşinatı Verene 120 Ay Vadeli 3 Odalı TOKİ Dairesi

TOKİ Başkanlığı'nın konut satış duyurularına bakıldığında yeni ilanların masada olduğu görülüyor. Haftasonu öncesinde bir duyuru ile yeni satış detaylarını paylaşan TOKİ Başkanlığı, Tekirdağ merkezde yer alan projeden ev satışı yapacağını bildirdi. Konut satışlarında 2+1 daireler ve 3+1 daireler olduğunu ilan eden TOKİ; 2 odalı evlerin lat gelir grubu kapsamında, 3 odalı evlerin ise orta helir grubu kapsamında satılacağını bildirdi.

TOKİ'DEN SATILIK KONUTLAR: 3 ODALI EVLER 120 AY TAKSİTLE

Yeni konut satış duyurusunda 3 odalı toplam 53 dairenin satışının yapılacağı açıklandı. Listede yer alan konutlar projede farklı binalarda yer alıyorlar. Yatay mimari ile inşa edilmiş konutlardan almak isteyenler için zemin kat ile ara kat yada üst katlarda konut almak mümkün. Satışa çıkarılan konutların özelliklerine bakıldığında konutların brüt büyüklükleri en az 114 m2 olurken bu büyüklük bazı dairelerde 123 m2'ye kadar çıkıyor. Net büyüklükler ise 89 m2 ile 96 m2 olarak duyuruldu.

En Ucuz ile En Pahalı Konut Arasında Fiyat Farkı Var

En TOKİ'nin satışını yapacağı en düşük konut 424 bin TL olarak açıklanırken en pahalı konut 591 bin TL oldu. Bu konutların satışlarında bazı küsüratlar da mevcut olurken yaklaşık satış fiyatları bu şekilde. En ucuz ile en pahalı konutlarda fiyat farkı olmasındaki en önemli neden bulunduğu kat. Üst katlarda bulunan daireler daha pahalı oluyor. Ayrıca bazı dairelerin m2 büyüklükleri daha pahalı olurken bu farklarda fiyatlara yansıyor. Son olarak dairenin konumu, cephesi gibi etmenler de fiyatların azalmasına dneden olabiliyor.

İkamet, Yaş, Gelir Koşulları Yok! Yüzde 20 Peşinatı Verene 120 Ay Vadeli 3 Odalı TOKİ Dairesi

TOKİ'DEN EV ALMAK İSTEYENLERİN YAPACAKLARI ÖDEMELER

Ev almak isteyenler için oluşturulan ödeme planında en düşük konutun 424 bin TL, en yüksek fiyatlı konutun ise 591 bin TL olduğunu aktardık. Bu konutlardan almak isteyenler için ödeme planları yüzde 20 peşinat ve 120 ay vade.

En ucuz konut için aylık taksit tutarı 2830 TL

En pahalı konut için aylık taksit tutarı 3941 TL

İlan edilen ödeme planları ile ev almak isteyenler 14 - 18 Mart tarihleri arasında başvurularını yapacaklar. Daha sonra ise 25 Mart tarihinde kura çekilişi ile kimlere ev çıktığı açıklanacak.