Mayıs ayı müjdesi 81 şehre 0.49 Ziraat Bankası destekli 240 ay vadeli 100 bin daire olur mu?

TOKİ 2022 yılı sosyal konut projesi için ilk açıklama geçtiğimiz günlerde gelmişti. Bu açıklamanın ardından ise merak edilen soru duyurunun ne zaman geleceği başvuruların hangi tarihte alınacağı.
Mayıs ayı müjdesi 81 şehre 0.49 Ziraat Bankası destekli 240 ay vadeli 100 bin daire olur mu?

Emlak365.com - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum uzun süreli sessizliğini bozmuş ve sosyal konutlar için ilk açıklamayı yapmıştı. Bakan Kurum'un açıklamasında yer verdiği tarih detayı ile 2022 yılı sosyal konut projelerinde sunulacak olan tüm fırsatlar neler? sizlerle paylaşıyoruz. İşte Mayıs ayında açıklanması beklenen TOKİ Sosyal Konut Projelerine ilişkin son gelişmeler.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARINA İLİŞKİN İLK MÜJDE ERDOĞAN'DAN GELECEK

Sosyal konut projelerine pandemi nedeniyle verilen ara 2022 yılı itibariyle ortadan kalkıyor. 2022 yılı bahar dönemiyle birlikte pandeminin geride kalmasıyla birlikte başvurulara ilişkin ilk açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Bakan Kurum geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamasında öncelikle sosyal konut projesinin detaylarına ilişkin daha sonra ise başvuru sürecine dair bilgi verdi.

Bakan Murat Kurum sosyal konut projelerine ilişkin konuşmasının ilk bölümünde bu projelerin amacı hakkında konuştu. Sosyal konutların neden üretildiğine ilişkin bilgi veren Bakan Kurum "Biz her yıl 50-100 bin sosyal konut yaptık. 2021'deki satışlara baktığımızda yüzde 14'ünü TOKİ'nin ürettiği konutlar olarak görüyoruz. Bunu niye yapıyoruz? Alt gelir grubu, hakikaten bu noktada konut almak isteyen vatandaşlarımıza destek olabilmek için. Bu yola da çıkarken Cumhurbaşkanımız, 'Evsiz hiçbir vatandaşım kalmasın.' anlayışıyla bu projeyi başlattılar." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında ise milyonlarca vatandaşın beklediği açıklamayı yaptı. Konutlar için sürecin ne zaman başlayacağına dair bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "TOKi ile yakın zamanda, Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaklar, yine bir sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız. Bu yıl içerisinde açıklayacağız." dedi.

MAYIS AYINDA MÜJDE GELİR Mİ?

TOKİ'nin 2022 yılında üstleneceği en önemli projelerin başında yer alacak olan sosyal konutlar hem 2+1 hemde 3+1 dairelerden oluşacak. Sosyal konut projeleri için vatandaşların yüzed 10 veya yüzde 20 oranında peşinat ödemesi yapmaları ve geriye kalan tutarı 240 ay vadede ödemeleri istenecek. Aylık düşük bir taksit tutarı ile ev sahibi olacak vatandaşlar için başvurular ise yaz döneminde gelecek gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mayıs ve Haziran döneminde müjdeyi vermesi ve başvuruların alınmaya başlaması öngörünüyor.