Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bizzat Kendisi Açıkladı: TOKİ Faizsiz Konut Kredisi Verecek, Dar Gelirli Ev Sahibi Olacak!

Ev sahibi olmak isteyen kişilere müjdeli haberi Bakan Murat Kurum verdi. TOKİ faizsiz konut kredisi ve alt gelir grubu sosyal konut projeleri ile kimler ev sahibi olacak?
Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bizzat Kendisi Açıkladı: TOKİ Faizsiz Konut Kredisi Verecek, Dar Gelirli Ev Sahibi Olacak!

Yükselen ev fiyatları nedeniyle vatandaş ev sahibi olmakta zorlanırken bir yandan da konut kredisi faiz oranlarında yaşanan artış ile dar gelirli vatandaş için kira öder gibi ev sahibi olmak hayal olmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen sene meydana gelen ve 9 gün boyunca devam eden orman yangınında hasar gören Marmaris'i ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde denetledi.

Orman yangını söndürme çalışmaları nedeniyle deniz kıyısında meydana gelen balçığın temizlenmesi için yürütülen çalışmaları denetleyen Bakan Kurum, Köyceğiz'de yapmış olduğu denetimlerin ardından Marmaris'e geçerek yapılan afet konutlarını da inceledi. Daha sonra Ula Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Bakan Kurum bu da önemli açıklamalarda bulundu.

TOKİ ALT GELİR GRUBU SOSYAL KONUT PROJELERİ İLE EVİ OLMAYAN KALMAYACAK!

Bakan Kurum denetimlerinin ardından basın mensuplarına yapmış olduğu açıklama ile dar gelirli vatandaşlara bir kere daha TOKİ ile ucuz ev sahibi olma sözü verdi. Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında "'Biz bir hedef koyduk. Bu ülkede ev sahibi olmayan dar gelirli hiç kimse kalmayacak dedik. Dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıyı sağlayarak 5 milyon insanımızı sıcak yuvalarına ve iş yerlerine kavuşturduk" dedi.

Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bizzat Kendisi Açıkladı: TOKİ Faizsiz Konut Kredisi Verecek, Dar Gelirli Ev Sahibi Olacak!

ÇEVRE BAKANI DUYURDU: TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ VERİYOR! SIFIR FAİZLİ EV KREDİSİ KİMLERE VERİLİYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında "Alt gelir grubu için özel şartlar sunuyoruz. Şehit ailelerine faizsiz konut kredisi veriyoruz. Engelli kardeşlerimiz için özel kotalar uyguluyoruz. İnşaat sektöründeki üretim payımızı yüzde 8'lerden yüzde 14'lere yükselttik" diyerek TOKİ üzerinden faizsiz konut kredisi verdiklerini açıkladı.

TOKİ faizsiz konut kredisi Şehit Ailelerine, Terör Malulleri ile Dul ve Yetimlerine verilirken, SGK üzerinden bu durumu beyan eden kişilere Toplu Konut Fonu üzerinden sıfır faizli kredi veriliyor. Her sene verilecek olan kredinin limiti yeniden belirlenirken 2022 senesi için bu rakam 245 bin TL olarak uygulanıyor. Krediden yararlanmak isteyen kişilerin TOKİ üzerinden konut alma şartı bulunmuyor ve sıfır ya da ikinci el konut kredisi için faizsiz kredi fırsatından yararlanma imkanı bulunuyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com