Tapunuzu erken almak için hala bir şansınız var! TOKİ'nin indirim kampanyasında son gün geldi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından duyurulan yüzde 22'lik indirim kampanyası için son gün 19 Nisan 2022 olarak belirlendi. Kampanyadan hala yararlanmayan kişiler için son çağrı yapıldı.
Tapunuzu erken almak için hala bir şansınız var! TOKİ'nin indirim kampanyasında son gün geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz ay duyurusu yapılan yüzde 22'lik indirim kampanyasında son gün geldi çattı. TOKİ'ye olan borcunu erkenden ödemek isteyenler için kaçırılmayacak fırsat için son saatler.

TOKİ indirim kampanyası için sayılı saatler kaldı!

Toplu konut İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl yapılan indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler için son çağrı yapıldı. 81 ildeki projelerde geçerli olacak kampanya ile TOKİ'ye borcunu vade süresinden önce ödeyip tapusunu almak isteyen konut ve işyeri sahiplerine yüzde 22, arsa alıcılarına ise yüzde 10 oranında indirim uygulanacak. Kampanyaya son başvuru tarihi 19 Nisan 2022 günü sona erecek.

Borcunu kapatanlara da kapatmayanlara da indirim fırsatı

TOKİ'nin indirim kampanyasından tüm borcunu ödeyemeyecek olanlar da yararlanabilecek. İdareden yapılan açıklamaya göre, borcun tamamını ödeyemeyecekler, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 oranındaki indirim kampanyasından yararlanabilecekler.

Kampanyadan şimdiye kadar bin 583 konur ve işyeri alıcısı yararlanırken, TOKİ'nin indirim kampanyasının başladığı ilk gününden bu yana faydalanan kişi sayısı 14 bin 575 olarak açıklandı.

TOKİ indirim kampanyasından yararlanma şartları neler?

Toki indirim kampanyası kapsamında yer alan projelerdeki konut ve işyeri alıcılarının, başvuru tarihinden itibaren TOKİ'ye herhangi bir aidat ya da farklı bir borcunun bulunmuyor olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra, TOKİ tarafından satışı 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştirilen ve geri ödeme taksitleri 2020 yılı sonunda başlamış olan konut ve işyeri alıcıları yararlanabilecek.

Bu kapsamda taksit sayısı 12 ay ya da daha az olan projeler için indirim söz konusu olmayacak olup, kampanyadan yararlanabilecek kişiler Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları bankadan söz konusu borçları için konut kredisi çekebilecekler.

Emlak365.com