TOKİ İndirim Kampanyasından Kimler Yararlanabilir, Şartlar Neler?

Toplu Konut İdaresi TOKİ, borcunu erken ödeyenlere özel bir indirim kampanyası başlattı. Peki, indirim kampanyasından kimler yararlanacak, şartlar neler? detaylar haberimizde.
TOKİ İndirim Kampanyasından Kimler Yararlanabilir, Şartlar Neler?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde çalışan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde yeni bir indirim kampanyasını açıklamıştı. TOKİ, borcunu erkenden ödeyip tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için indirim kampanyasına ilişkin detayları paylaştı.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANACAK?

TOKİ, borcunu peşin ödeyerek tapusuna hemen sahip olmak isteyenlere özel bir indirim uygulayacak. Sözü edilen indirim kampanyasından, tüm borcunu kapatamayacak olanlar da faydalanabilecek. Bu kişiler borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kayıyla yapacakları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim alma şansı elde edecekler.

İndirim kampanyasından hem konut hem de iş yeri alıcıları faydalanabilecek olup başvurular 22 Mart'ta başlayacak ve 19 Nisan'da sona erecek.

Bunu yanında borcunu peşin ödeyerek hemen tapusunu almak isteyen arsa alıcılarına da yüzde 10 indirim uygulanması söz konusu olacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 22 Mart - 14 Nisan 2022 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler ve kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yılı 20 Haziran'a kadar başlamış olan arsa alıcıları yararlanabilecek.

TOKİ İndirim Kampanyasından Kimler Yararlanabilir, Şartlar Neler?

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN YARARLANMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Konut, iş yeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor. İndirimden, TOKİ tarafından satışları 2020 yılı sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılı sonunda başlamış konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek. Ayrıca bu kapsamdaki konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

12 ve daha az taksit sayısı alan konut, iş yeri ve arsa alıcıları kampanya kapsamına dahil edilmeyecek.