TOKİ İstanbul Silivri'de 2.000 Dairelik Sosyal Konut Projesi Yapacak!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, TOKİ’nin Silivri’de 2.000 dairelik bir sosyal konut projesine başlayacağını açıkladı. TOKİ’nin yeni konut projesinin detayları belli oldu mu?
TOKİ İstanbul Silivri'de 2.000 Dairelik Sosyal Konut Projesi Yapacak!

Silivri Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları başladı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ilk toplantıda Silivri’deki imar faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu. Silivrililere TOKİ müjdesi de veren Başkan Volkan Yılmaz çeşitli projelere dair yeni bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

SİLİVRİ MİLLET BAHÇESİ İNŞAATI BAŞLIYOR

Silivri’de yapılacak olan Millet Bahçesi’ne dair bilgi veren Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri Millet Bahçesi için ihale süreci sonlandırıldı. 21 Şubat’ta bu projesinin ihalesi yapıldı. Şu anda da sözleşme aşamasına geçildi. İhaleyi kazanan firmaya sözleşmeye davet yazısı gönderildi. Bu sözleşme yapılır yapılmaz inşaat aşamasına geçeceğiz. Ayrıca Silivri Hükümet Konağı’nın yapımı için de ihale Mart ayı içerisinde yapılacak.” dedi.

TOKİ SiLİVRİ'YE 2.000 DAİRELİK SOSYAL KONUT PROJESİ YAPACAK

TOKİ’nin Silivri’ye yeni bir sosyal konut projesi inşa edeceğinin müjdesini veren Başkan Volkan Yılmaz, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir görüşme gerçekleştirdik ve bu görüşmede önemli bir müjde aldık. Bakan Murat Kurum bizden Silivri’de yapılacak olan sosyal konut projesi için uygun arazi çalışması yapmamızı istedi. Ayrıca Bakan Murat Kurum bürokratlarına da Silivri’de inşa edilen 2.000 dairelik bir sosyal konut projesinin başlatılmasına dair talimat verdi. Şu anda hem bizim teknik ekibimiz hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın teknik ekipleri ortak bir çalışma yapıyorlar. TOKİ’nin inşa edeceği Silivri’deki sosyal konutlar için kısa sürede proje hazırlanıp kamuoyuna ilan edilecektir.” ifadelerini kullandı.

SİLİVRİ'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SON GELİŞMELER

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmalarına dair de bilgi vererek, “Kentsel dönüşüm ile alakalı olarak Silivri’de bir fizibilite çalışması yapılıyor. Şartlar uygun hale gelirse çok önemli bir kentsel dönüşüm hamlesini Silivri’de başlatacağız. Ancak kentsel dönüşüm yapmak oldukça maliyetli bir süreç gerektiriyor. Buna dair planlamalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Silivri’ye kentsel dönüşüm projesi yapmaya davet ediyorum. Silivri’nin buna ihtiyacı var. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’a 5 yılda 100 bin konut sözü var. Bu konutlardan Silivri’nin payına düşenleri talep ediyoruz. İnşallah iki yıl içerisinde bu gerçekleşir de Silivri bir kazanım elde etmiş olur.” şeklinde konuştu.