TOKİ Mardin Derik 2+1 Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

Toplu Konut İdaresi TOKİ Mardin Derik'te 59 stok konut satışı için düğmeye bastı. Başvuru süreci tamamlanan Mardin Derik TOKİ kura çekimi tarihi belli oldu. İşte ayrıntılar.
TOKİ Mardin Derik 2+1 Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından Mardin ilinin Derik ilçesinde 110 adet konut, 1 adet 3 dükkanlı ticaret merkezi projesi kapsamında stok 59 adet konut kura yöntemi ile satışa sunulacak. Mardin'de ev sahibi olmak isteyen birçok kişinin beklediği haber TOKİ'den geldi.

Başvuru süreci 21 Şubat 2022 - 25 Şubat 2022 tarihleri arasında tamamlanan proje için yüzlerce kişi başvuru yaptı. Mardin Derik Toki konutları için sıra hak sahipliği ve konut belirleme kurasına geldi.

TOKİ MARDİN DERİK KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK 2022?

Şubat ayında 1000 TL başvuru bedelini yatıran ve şartlara uygun olan kişiler arasından oldukça geniş bir başvuru listesi oluşturuldu. 2+1 59 konutun kura çekimine çıkacağı proje için gözler kura çekimi tarihinde.

Başvurusu geçerli kabul edilen kişilerin arasından yapılacak olan hak sahipliği ve konut belirleme kurası 02 Mart 2022 Çarşamba günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Mardin Derik 2+1 Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

Kura çekimine salgın hastalık nedeniyle herhangi bir izleyici kabul edilmeyecek olup, kura canlı yayını TOKİ'nin sosyal medya hesapları ( Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram) üzerinden yayınlanacak.

TOKİ Mardin Derik konutları, yüzde 10 peşin ve 180 ay vade ile taksitlendirilecek olup, peşinat bedeli sözleşme sırasında alınacak. Kurada ismi çıkan hak sahipleri sözleşme imzaladıktan sonra borç bakiyesi ve aylık taksitleri her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki kez, bir önceki 6 aylık memur maaş artış oranına göre yükselecek.

Konut sahibi olan hak sahipleri, konutunu teslim aldıktan itibaren 1 yıl sonra haklarını başka birine devredebilecek.