TOKİ Sabah Saatlerinde Satışa Çıkardı! Bir İlde Daha 120 Ay Vadeli Ev Satacak

TOKİ'den yeni satış duyurusu geldi. Kurum son ilanında Tokat'ta konut satışı yapacağını açıkladı. 2+1 ve 3+1 daire satışı yapacak olan TOKİ Başkanlığı başvuruları orta gelir grubu kapsamında alacak.
TOKİ Sabah Saatlerinde Satışa Çıkardı! Bir İlde Daha 120 Ay Vadeli Ev Satacak

Konut satış müjdesi bekleyen bir şehir için daha duyuru geldi. TOKİ Başkanlığı'nın resmi sayfasında sürekli güncel halde tutulan konut satış listesine, bu sabah saatlerinde eklenen duyuru ile Tokat'ta bulunan projede daire satışı olacağı bildirildi.

Konut satışlarına dair yapılan açıklamada; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tokat'ın Turhal İlçesi Kayacık Mahallesinde inşa edilen projeden toplam 93 konut satışı yapılacağı açıkladı. Konut satışlarının 57 adetlik bölümü 2+1 dairelerden oluşuyor. Geri kalan 36 adet daire 3+1 şeklinde.

TOKAT'TA MART 2022'DE TOKİ KONUT SATIŞI

TOKİ konut satışlarının kuralı satış ile yapılacağını bildirdi. Konut satışları için başvuru alacak olan kurum daha sonra kura işlemlerini en son ise satış işlemlerini tamamlayacak.

TOKİ 28 Mart'ta başlayacak başvuruları 1 Nisan tarihine kadar devam ettirecek. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 7 Nisan tarihinde kura çekilişi yapılacak. Kura çekilişinin tamamlanmasının ardından hak sahipleri belirlenecek. Hak sahiplerinin belirlenmesiyle birlikte satış işlemleri tamamlanacak. Müşteriler TOKİ'nin açıkladığı ödeme tablosuna göre yada kendi kazanç durumlarına göre ödeme planı oluşturacaklar.

Konutların Özellikleri

Satışı yapılacak olan 2+1 dairelerin tamamı tek boyutta. Daireler brüt olarak 86.6 m2 büyüklükte olup net 68.8 m2 büyüklüğü sahipler. 2+1 daireler yerine 3+1 ev almak isteyenler için evlerin büyüklükleri brüt 101 m2 olarak duyuruldu. Evler net 82 m2 büyüklüğünde. Tüm daireler için ödeme planları eşit olup müşteriler yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade ile ev sahibi olabilecekler.

TOKİ Sabah Saatlerinde Satışa Çıkardı! Bir İlde Daha 120 Ay Vadeli Ev Satacak

EN DÜŞÜK ÖDEME PLANI

İlan edilen tablodaki en ucuz 2+1 daireyi alacak olan vatandaşlar 321 bin TL ödeme yapacak. Geri ödemelerde 80 bin TL peşinat ödeyecek olan vatandaş daha sonra aylık 2006 TL taksitle ödemelerini tamamlayacak. Geri ödeme süreci 120 ay olacak.

Tokat TOKİ projesinden 3+1 ev için başvuru yapacak ve hak sahibi olacak vatandaşlar için en ucuz ev 376 bin TL olarak duyuruldu. Yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade olanaklarının sunulduğu ev için 94 bin TL peşinat yeterli olacak. Geri ödemeler ise 2351 TL taksitle yapılacak.