TOKİ'nin Büyük İndirim Kampanyası Başladı! Hemen Başvuranlar Yüzde 22 İndirimden Yararlanacak

TOKİ tarafından daha önce duyurusu yapılan indirim kampanyası başladı. Yüzde 22'lik indirim için vatandaşlar TOKİ indirim kampanyası başvuru şartlarını araştırıyor. İşte ayrıntılar.
TOKİ'nin Büyük İndirim Kampanyası Başladı! Hemen Başvuranlar Yüzde 22 İndirimden Yararlanacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) alt ve orta gelir gurubundaki vatandaşların ev sahibi olabilmesi için uygun fiyatlı ev üretmesinin yanı sıra dönemsel indirim kampanyaları da düzenliyor. TOKİ tarafından daha önce duyurusu yapılan indirim kampanyası 22 Mart (bugün) itibariyle başladı.

TOKİ'NİN DEV İNDİRİM KAMPANYASI BAŞLADI!

TOKİ dönem dönem yaptığı indirim kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. 22 Mart itibariyle başlayan indirim kampanyasından binlerce vatandaşın yararlanması sağlanacak. Kampanya detayların bakılacak olursa, TOKİ'ye olan borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları başvuru yapmaları halinde yüzde 22 oranındaki indirimden faydalanabilecek.

TOKİ, bu yıl içerisinde borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen alacak konut ve iş yeri alıcıları için indirim oranını yüzde 22, arsa alıcıları için ise yüzde 10 olarak belirledi.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANABİLİR, BORCUN HEPSİNİ Mİ KAPATMAK GEREKİR?

TOKİ indirim kampanyasından TOKİ'ye borcu olan ve borcunun tamamını ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen kişiler yararlanabilmektedir. Bunun yanında tüm borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Bu kişiler, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar 22 Mart - 19 Nisan 2022 tarihleri arasında bankalara başvuru yapabilecekler.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI ŞARTLARI NELER?

İndirim uyulaması kapsamındaki projelerdeki konut, iş yeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihinden itibaren TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcun bulunmaması gerekmektedir.

Kampanyadan TOKİ tarafından satışları 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 020 yılı sonu itibarıyla başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabilmektedir.

Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut, iş yeri ve arsa alıcıları da bu kampanyadan faydalanamamaktadır.

Kampanyadan yararlanacak olan konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabileceklerdir.

Söz konusu bankalar Ziraat Bankası ve Halkbank olup, bu bankalar konut kredisinde konutlarda yüzde 1,29, işyeri kredisi için ise 1,57 faiz oranı uygulamaktadır.