1915 Çanakkale Köprüsü Bursa, İstanbul ve İzmir Üçgeninde Fiyatları Uçurdu! Arsa Arazi Ev Fiyatları En Çok Artan İlçeler

Tamamlanmasına sayılı günler kalan 1915 Çanakkale Köprüsü güzergahı içerisinde kalan bölgelerde emlak fiyatları da uçuşa geçti. Arsa, arazi ve konut fiyatları en çok artan ilçeler, bölgeler hangileri?
1915 Çanakkale Köprüsü Bursa, İstanbul ve İzmir Üçgeninde Fiyatları Uçurdu! Arsa Arazi Ev Fiyatları En Çok Artan İlçeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tören ile son tabliye montajı da tamamlanan 1915 Çanakkale Köprüsü açılış tarihi için geri sayım başlarken projenin geçtiği il ve ilçelerde gayrimenkul fiyatları adeta alev aldı. Özellikle de Çanakkale'de arsa, tarla, arazi ve konut fiyatlarında yaşanan yükseliş dikkat çekti.

Köprünün geçtiği güzergah içerisinde bir üçgen oluşturan İstanbul. İzmir ve Çanakkale yaşanan yükselişten etkilenen 3 il olarak öne çıkarken köprü güzergahına yakın olan ilçelerde yer alan arazi ve konut fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Köprü projesi ile ulaşımın kolaylaşacağı bölgelerde köprününü açılış tarihinin yaklaşması ile fiyatlar ikiye katladı.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İLE FİYATLARIN YÜKSELDİĞİ İLLER VE İLÇELER HANGİLERİ?

Türkiye'nin mega ulaşım projeleri arasında gösterilen 1915 Çanakkale Köprüsü için açılış tarihi 18 Mart 2022 tarihi olarak ilan edilmişti. Geride bıraktığımız günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı tören ile son tabliye montajı yapılırken Çanakkale genelinde ortalama konut fiyatları proje ile beraber 429 bin 126 liraya kadar fırladı.

Özellikle de köprünün birbirine bağlayacağı Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde fiyat artışı dikkat çekti. Çanakkale ilçeleri arasında yer alan Yenice ilçesinde arsaların metrekare satış fiyatı 21 liraya yükselirken Bayramiç ilçesinde ise 26 TL seviyesine ulaştı. Arsa ve arazi satış fiyatının en pahalı olduğu ilçe ise aynı zamanda tatilcilerin gözdesi olan Avyacık ilçesi oldu. Gökçeada ilçesinde arsa fiyatları metrekare fiyatı 791 liraya fırladı.