1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Kaynağını Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak!

18 Mart 2017 tarihinde temeli yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan 1915 Çanakkale köprüsü için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken araç geçiş yolu son kaynak haberi açıklandı!
1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Kaynağını Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak!

1915 Çanakkale Köprüsü araç geçiş yolu büyük bir hızla tamamlanırken özel vinçlerle taşınan dev tabliyelerin son montajında kaynağın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı ilan edildi. Türkiye'nin gurur projesi olarak gösterilen projede büyük yenilikler ve ilklere imza atılırken projede yer alan her bir rakamın da ayrı anlamı bulunuyor.

Çanakkale Boğazı üzerinden Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale köprüsü, Cumhuriyetin 100. yılını temsilen 2023 metrelik orta açıklığıyla da 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' unvanını da Türkiye'ye getirecek. 18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan köprü 18 Mart 2023 tarihinde açılacaktı. Ancak daha sonra çalışmalar hızlandırılarak bu tarih erkene alınmıştı.

SON TABLİYE MONTAJINDA KAYNAĞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK!

87 tabliyeden oluşan araç geçiş yolu için 81 tanesinin montajı Eylül ayı sonu itibari ile tamamlanmıştı. Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez Çanakkale üzerinden birbirine bağlayacak olan projede Lapseki ve Gelibolu yakasındaki kule diplerinde bekletilen, birbirine kaynatılmış 3'er tabliye blokunun vinçle yukarı kaldırılmasıyla bitmiş olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Kaynağını Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak!

Söz konusu tabliyelerin son montaj işlemindeki kaynak işlerini ise temsilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da 81 ilden üniversite kazanan öğrenciler ile bir araya geldiği toplantıda köprü hakkında 13 Kasım tarihinde Çanakke'de olacağını söylemişti. Bu tarihte son tabliye blokunun montaj işleminin yapılacağı açıklandı. Köprünün açılış töreni ise planlanan şekilde ilerlemesi tarihinde 18 Mart 2022 tarihinde yapılacak.