2018 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?

Kentsel dönüşüm nedeni ile evleri yıkılan kişilerin evleri yapılana kadar barınma giderlerine destek amacı ile belirli süreli ödenen tutara kentsel dönüşüm kira yardımı adı verilmektedir.
2018 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?

Kentsel dönüşüm nedeni ile evleri yıkılan kişilerin evleri yapılana kadar barınma giderlerine destek amacı ile belirli süreli ödenen tutara kentsel dönüşüm kira yardımı adı verilmektedir.

Bu tutar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenmekte olup her sene TÜFE oranında zamlanarak revize edilmekte ve illere göre ödenmektedir. 2018 yılında bakanlık tarafından yapılan son güncellemenin ardından illere göre kentsel dönüşümü kira yardımı tutarları en düşük 595 lira en yüksek ise 960 lira olarak ödenmektedir. Peki, 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

İstanbul Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?

Türkiye'de barınma giderlerinin en yüksek olduğu illerimizden biri olan İstanbul'da bu nedenle kentsel dönüşüm kira yardımı diğer illere göre daha yüksek ödenmektedir. İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı 960 lira olarak ödenmekte olup yine bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.920 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 800 lira ödeme yapılmaktadır.

Ankara Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?

Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı olarak İstanbul'da ki tutarlar ödenmekte olup yine İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı içinde bu rakamlar üzerinden ödeme yapılmaktadır. Yani Türkiye'nin 3 büyük ili arasında yer alan Ankara, İstanbul ve İzmir için kentsel dönüşüm kira yardımı aylık 960 lira olarak uygulanmaktadır.

İllere Göre Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Tutarları Ne Kadar?

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 595 Lira Olan İller

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 675 Lira Olan İller

Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 755 Lira Olan İller

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 830 Lira Olan İller

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 905 Lira Olan İller

Adana, Antalya, Bursa ve Konya

Emlak haberleri, TOKİ satış duyuruları,konut projeleri, kentsel dönüşüm, konut kredisi ve ekonomi haberleri için emlak365.com sitemizi takip edebilir, mobil uygulamalarımızı indirerek anlık bildirimlerle haberlerimizi daha kolay takip edebilirsiniz.

Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ