2018 Yılında Yapılan Kaçak Yapılar Hakkında Bakan Murat Kurum "Hepsi Yıkılacak" Dedi!

İmar barışı kapsamına alınmayan kaçak yapılar hakkında herkes "2018 yılında yapılan kaçak yapılar ne olacak?" sorusuna yanıt arıyordu.
2018 Yılında Yapılan Kaçak Yapılar Hakkında Bakan Murat Kurum "Hepsi Yıkılacak" Dedi!

İmar barışı kapsamına alınmayan kaçak yapılar hakkında herkes "2018 yılında yapılan kaçak yapılar ne olacak?" sorusuna yanıt arıyordu. Bakan Murat Kurum çok konuşulan soruya yanıt verdi...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "2018 yılında yapılan kaçak yapılara ne olacak?" sorusunun yanıtını bir kere daha verdi ve imar barışı kapsamına girmeyen yerler ve yapılar hakkında kesinlikle yıkım çalışmalarının gerçekleştirileceğini açıkladı.



Kaçak Yapıların Hepsi İstisnasız Yıkılacak!



Bakan Murat Kurum imar barışına girmeyen ya da imar barışı başvurusunda bulunmayan tüm kaçak yapıların yıkılacağını açıkladı. Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmeleri kapsamında yapmış olduğu konuşmasında imar barışına başvuruda bulunan kişi sayısı verilerini de paylatı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "Bu barıştan 13 milyon vatandaşımızın faydalanmasını bekliyoruz. Bu barış, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları ilgilendiriyor.



Hem çevre ve şehircilik il müdürlüğümüz hem de Bakanlığımızın ilgili teftiş kurulu başkanlığı sahada, yaylalarımızda, ilçelerimizde, belediyelerimizde yapılan kaçak yapılara ilişkin de her türlü takibi, tespiti yapmaktadır. Bunların da süreç içerisinde hepsinin yıkılacağını ifade etmek isterim" açıklamasında bulundu.



İmar Barışına Başvuruda Bulunan Kişi Sayısı 9 Milyonu Buldu



Bakan Murat Kurum imar barışı başvurusunda bulunan kişi sayısı rakamlarının 9 milyon sınırına ulaştığını söyleyerek toplanan yapı kayıt belgesi ücreti tutarının ise 8 milyar 300 milyon lira olduğunu dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar barışı hedefi ise 10 milyon kişiye ulaşmak...



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Haber Kaynağı: Emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"