2019 Yılında Devlet Ucuz Konut Üretecek, İlk Kez Ev Sahibi Olacak Dar Gelirli Ailelere Taksitle Ev Satacak!

2019 yılında ev sahibi olmak isteyenler için devlet TOKİ, Emlak Konut ve İller Bankası ile atağa kalkacak! Binlerce ucuz sosyal konut üretilerek vatandaş ev sahibi yapılacak.
2019 Yılında Devlet Ucuz Konut Üretecek, İlk Kez Ev Sahibi Olacak Dar Gelirli Ailelere Taksitle Ev Satacak!

2019 yılında ev sahibi olmak isteyenler için devlet TOKİ, Emlak Konut ve İller Bankası ile atağa kalkacak! Binlerce ucuz sosyal konut üretilerek vatandaş ev sahibi yapılacak...

Yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile vatandaş ev almakta zorlanırken yükselen konut fiyatları ve her geçen gün artan kiralar alt gelir grubu vatandaşın zor günler geçirmesine neden oluyor.



Hükümet çözümü TOKİ, Emlak Konut ve İller Bankası üzerinden çözmeyi planlıyor. Kentsel dönüşüm projeleri ile sosyal konut üretimine ağırlık verecek olan devlet bu 3 kurum üzerinden ucuz konut üretimi gerçekleştirecek.



İlk Kez Ev Sahibi Olacak Alt Gelir Grubu Vatandaşlara Devlet Ucuz Konut Üretecek!



Daha önce evi olmayan kişilere devlet öncelik tanıyacak ve alt gelir grubu kişilerin ev sahibi olmalarının önü açılacak. Vatandaşa TOKİ ve Emlak Konut üzerinden taksitle ev satışı yapılacak. Bu sayede ev satın almak isteyen ancak birikimi olmayan kişilerin konut kredisi çekme zorunluluğu ortadan kaldırılacak.



Vatandaş kira öder gibi ev sahibi olacak. Ancak bu projelerden yararlanmak isteyen kişilerin aranılan alt gelir grubu konut şartlarını taşımaları istenecek. Kesinlikle evi olan kişilerin sosyal konut projeleri kapsamında üretilen ucuz konutlardan almalarına izin verilmeyecek ve öncelik her zaman ilk kez ev satın alacak olan dar gelirli vatandaşlara verilecek.



Yıllık 300 Bin Konut Üretimi Hedefleniyor!



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında 2019 yılında bakanlık olarak 300 bin konut üretmeyi planladıklarını duyurmuştu. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde ise toplam 6.7 milyon konutun kentsel dönüşüm projeleri ile inşa edilmesi hedefleniyor.



Emlak365.com