2020 Yılında Konut Fiyatlarına Kritik Zam Uyarısı! İnşaat Maliyeti Yükseldi, Ev Fiyatları Da Yükselecek

2019 yılında son derece zorlu bir sınavdan geçen inşaat ve konut sektörü düşen talebin yanı sıra yükselen maliyetler nedeni ile de durma noktasına gelmişti.
2020 Yılında Konut Fiyatlarına Kritik Zam Uyarısı! İnşaat Maliyeti Yükseldi, Ev Fiyatları Da Yükselecek

2019 yılında son derece zorlu bir sınavdan geçen inşaat ve konut sektörü düşen talebin yanı sıra yükselen maliyetler nedeni ile de durma noktasına gelmişti. Yaşanan maliyet artışı ev fiyatlarına da yükseliş olarak yansıdı. Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş ile artan talep ev fiyatlarını yükseltirken 2020 yılı için de kritik zam uyarısı geldi. Detaylar haberimizde...

Bankaların düşen kredi faiz oranları ile beklendiği üzere uzun süredir beklemede kalan vatandaş alıma geçti, konuta talep yükseldi.



DEMİR VE ÇİMENTO FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI, KONUT FİYATLARI DA YÜKSELECEK!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacamer maliyeterde yaşanan artışa dikkat çekerek "İnşaat sektörü uzun süredir yaşanan maliyet artışlarını fiyatlarına yansıtmadı.



Özellikle son 2 yılda demir ve çimentoya yaklaşık yüzde 100 zam geldi. Tabi hem kurumsal sorumluluklar hem de ekonomiyi canlandırma adına sektör bunları olabildiğince finanse etti. Ama bugün yeni bir projeye başladığınızda artan enerji, işçilik ve malzeme fiyatları nedeniyle konut fiyatları da ne yazık ki daha yüksek olacak" diyerek zam uyarısında bulundu.



2020 YILINDA KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?



Bazı kişilerin konut fiyatları ve kredi faiz oranları düşecek umudu ile beklemede kaldığını belirten Gacamer ev almayan kişilerin zarar edecekleri konusunda uyarıda bulundu.



Döviz kurunda yaşanan iniş çıkışların risk olduğunu belirten Gacamer "Döviz her zaman iniş ve çıkışları ile ciddi bir risk taşıyor. Geçen yıldan bu yana reel getiri anlamında önemli bir kazanç da sağladığı söylenemez.



Mevduat faizleri de düştü ve onda da ancak getiriden çok paranızı koruyabilirsiniz. Oysa konut fiyatı her daim yükselen ve kira getirisi olan bir yatırım aracı. Özellikle bu yıl yatırım anlamında konuta dönüş olması gerçekten sevindirici" diyerek konuta yatırım tavsiyesinde bulundu.



KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞTÜ, BİLİNÇLİ VATANDAŞ EV ALIMINA YÖNELDİ



Bankaların düşen faiz oranlarını da değerlendiren Gacamer "Politika faizlerinin yüzde 16'lardan yüzde 14'lere düşmesiyle birlikte konut kredisi faizleri de yüzde 0,99'a kadar çekildi. Biz her zaman yüzde 1'in psikolojik eşik olduğunu ve bu rakamın altında alımların başladığını söylüyoruz.



Bunu da ağustos ayından beri yaşıyoruz. Şu anda bilinçli alıcılar hem düşük fiyatları hem de uygun faiz oranlarını fırsat bilerek konut alımına yöneldi" diyerek bu faiz oranları ile ev sahibi olmanın tam zamanı olduğunu açıkladı.



EMLAK365.COM ÖZEL HABERİDİR, AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN HABERİN BİR BÖLÜMÜ YA DA TAMAMI KOPYALANAMAZ / ALINTILANAMAZ...



Emlak365.com