2020 Yılında Konuta Talep Katlanarak Artacak, Konut Stoku Hızla Eriyecek!

Konut kredisi faiz oranlarında bankaların başlattıkları faiz indirimi haberleri sonrası kamu bankalarında da başlatılan 0.79 ev kredisi fırsatı konut sektörünün 2020 umutlarını güçlendirdi. Detaylar haberimizde..
2020 Yılında Konuta  Talep Katlanarak Artacak, Konut Stoku Hızla Eriyecek!

Konut kredisi faiz oranlarında bankaların başlattıkları faiz indirimi haberleri sonrası kamu bankalarında da başlatılan 0.79 ev kredisi fırsatı konut sektörünün 2020 umutlarını güçlendirdi. Detaylar haberimizde..

İnşaat sektörü sırtında ağır bir kambura dönüşen konut stoku sorunu Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.79 konut kredisi kampanyası ile aşılmaya hazırlanıyor.



KONUT PROJELERİNE OLAN İLGİ ARTACAK, KONUT STOKU SORUNU ÇÖZÜLECEK!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin "Konuta talep, gerek nüfus artışı gerekse kentsel dönüşüm ve göçler nedeniyle artarak devam edecek" diyerek 2020 yılından sektör olarak umutlu olduklarını söyledi.



Türkiye'de 2019 yılında yaşanan en büyük sorunun hızla artan müteahhit sayısı olduğunu belirten Yetgin Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik ile beraber bu sorunun da da çözüldüğünü söyledi.



Yapılan değişiklik hakkında da bilgi veren Yetgin "Bu yıl sektörün gelişimi için hayata geçirilen ile önemli bir adım atıldı. Toplam dokuz kategoride, ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliliklerle ilgili kriterlerle oluşturulan söz konusu yönetmeliğin yürürlüğe girmesi çok önemli çünkü orta ve uzun vadede Türkiye'nin vizyonuna yakışır bir şekilde sektörün de regüle edilmesi lazım" dedi.



KONUTA TALEP ARTARAK DEVAM EDECEK



2020 yılında konut sektörüne olan talebin katlanarak artacağını belirten Yetgin "1 yılda yeni inşaat ruhsatlarının alımında yüzde 60'ın üzerinde azalma görüldü. Stoklar eriyor. Bugün yurtiçi gayrimenkul piyasasının talep yönü konjonktürel olarak düşük olsa dahi, 2020'de sektörün tekrar canlılık kazanacağı aşikâr.



Çünkü kentsel dönüşüm ve temel ihtiyaçlardan dolayı Türkiye'deki konut talebi artmaya devam edecektir" dedi.



Emlak365.com