2021 Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemesi Son Günü Ne Zaman?

Her yıl iki taksit halinde ödenen emlak vergisinin 2021 ikinci taksit ödemesi ile alakalı tarih araştırması yapılıyor. 2021 emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?
2021 Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemesi Son Günü Ne Zaman?

Türkiye'de uygulanan vergi sistemi gereği istisnalar hariç olmak üzere mülk sahibi vatandaşlar her yıl iki taksit halinde emlak vergisi ödemesi yapıyorlar. Bu emlak vergisi ödemelerini dileyen vatandaşlar tek seferde ödeyebildikleri gibi iki taksitle de ödenebiliyor. İki taksitle ödemesi yapılan emlak vergisinin belirli bir ödeme takvimi bulunuyor. 2021 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

2021 EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMESİ SON GÜN NE ZAMAN?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken bir vergi türüdür. Çeşitli gerekçelerle emlak vergisinden muaf tutulanlar hariç olmak üzere her yıl konut, iş yeri, arsa ve bunun gibi taşınmazlar için emlak vergisi ödemesi yapılıyor. 2021 yılı emlak vergisi 1. taksiti son günü olarak 31 Mayıs belirlenmişti. Bu tarihe kadar ilk taksit ödemesi ile emlak vergisinin her iki taksitini ödemek isteyenler ödemelerini gerçekleştirdiler.

2021 emlak vergisi 2. taksit ödemesine ilişkin tarih ise her yıl olduğu gibi yine Kasım ayı olacak. Vatandaşlar emlak vergilerini kasım ayının son gününe kadar ödemek zorundalar. Emlak vergisi ödemelerinin zamanında veya hiç yapılmamasının çeşitli yaptırımları bulunuyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDENMEZSE NE OLUR?

Emlajk vergisi ana vergi kalemleri içerisind eyer almkatadır. Emlak vergisi ödemesinin yapılmaması durumunda vatandaşların çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalması yaşanabiliyor. Bu konuda çeşitli yaptırımlar uygulanabiliyor. Öncelikle emlak vergisi yasal süreler içerisinde ödenmezse vatandaşlar gecikme faizi ile karşılaşıyorlar. Bunun yanında emlak vergisi borcu nedeniyle vatandaşlar hakkında yasal işlem de başlatılabiliyor. Bu yasal işlem sonucunda vatandaşların emlak vergisi borçları icra kanalıyla tahsil edilebiliyor.

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF OLURLAR?

Emlak vergisinden kimlerin muaf olabilecekleri sıklıkla yapılan araştırmalar arasındadır. Bir mülkü olan ama bu mülkünün dışında başka geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, gaziler, işsizler ve yetimler emlak vergisi muafiyeti kapsamındadır. Bunun yanında brüt 200 metrekareyi aşmayan tek gayrimenkulü ya da hisse sahibi olanlar da emlak vergisinden muaf olmaktadırlar. Muafiyet kapsamına girmesine rağmen emlak vergisi ödemesi yapanların ise bu ödemeleri 5 yıla kadar geri alma hakları bulunuyor.