2021 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Şartları Nelerdir? Nasıl Başvurulur?

2021 yılı için kentsel dönüşüm kira yardımı konusunda vatandaşlar tarafından araştırmalar yapılmaya devam ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar kendi evleri için yıkım kararı alındığı süreden itibaren ne yapmaları gerektiğine dair tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
2021 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Şartları Nelerdir? Nasıl Başvurulur?

2021 yılı için kentsel dönüşüm kira yardımı koşulları şu şekilde sıralanır:

-Kentsel dönüşüm ile birlikte mülkiyetini belgelemeyen kişiler kira yardımı ve kredi kullanım hakkı sahibi olabilir.
-Anlaşmaya göre yapıların sahiplerine kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartı ile hak sahiplerine geçici konut veya iş yeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabiliyor.
-Gerekli şartların oluşması ile ve uygulama gerektirir ise, kanun kapsamında bulunan yapıları kullanan kişilere de geçici konut veya iş yeri tahsisi ya da kira yardımı verilebilmesi söz konusudur.
-Kentsel dönüşüm kira yardımı yapılacak kişiler için yapılması ön görülen bu anlaşma da yardım yapılmasının, enkaz bedeli ödenmesinin ve bankalardan kullanacakları kredilere dönüşüm projeleri özel hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlenir.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar kendi evleri için yıkım kararı alındığı süreden itibaren 1 yıl içinde ya da risk teşkil eden yapının yıkıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde, kendi bulundukları şehirde yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine giderek ya da yine kendi bulundukları şehirlerde ki belediyelere giderek başvuru işlemlerini başlatmaları gerekir. Devletin ödeyeceği kira yardımı için olan miktar kentsel dönüşüm projeleri için riskli yapı belgesi alındıktan sonra ödenmeye başlanır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Başvurusu İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu için gerekli olan evraklar şu şekilde sıralanır:

-Başvuruyu yapan kişiye ait kimlik kartı ve fotokopisi
-Kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuru formu
-Başvuru yapılan yapının riskli olduğunu bildiren rapor ve yıkım formu
-Hak sahibi kişinin ya da vekilinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunduğuna dair hesap cüzdanı fotokopisi
-Güncel tapu kaydı ya da tapu belgesi
-Bu sözü geçen faturanın son üç aylık süreçte olması gerekir

Kentsel Dönüşüm Kira Yardım Miktarı Nedir?

Kentsel dönüşüm kira yardım tutarı şehirlere göre değişiklik gösterir. Buna bağlı olarak verilen şehirlere göre yardım yapılır. Bu şehirler ve şehirlere yapılan yardım tutarı şu şekildedir:

-Ankara, İstanbul, İzmir: 1150 TL
-Adana, Antalya, Bursa, Konya: 1082 TL
-Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, -Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van: 995 TL
-Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elâzığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale: 905 TL
-Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce: 810 TL
-Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkâri, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, -Yalova, Karabük, Kilis: 715 TL

Kentsel Dönüşüm Taşınma Yardım Miktarı Nedir?

Kentsel dönüşüm için taşınma yardımı tutarı şehirlere göre değişim gösterir. Kentsel dönüşüm kira yardımı dışında ayrıca ödenen tutarlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından şu şekilde belirtilmiştir:

-Adana, Antalya, Bursa ve Konya şehirleri için belirlenen kentsel dönüşüm taşınma yardımı tutarı 2.170 TL
-Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, -Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van şehirleri için ise 1.990 TL
-Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale için 1.810 TL
-Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde 1.620 TL olarak ödenir.

Emlak365.com