2022 Yılında Ne Olur Merak Konusu Olmuştu, Ünlü Ekonomist Konut Fiyatları Beklentisini Açıkladı!

2022 konut fiyatları büyük bir merak konusu olurken konu hakkında açıklama geldi. 2022'de ev fiyatları ne olur, düşer mi, yükselir mi, yükselecek mi, ne zaman düşecek?
2022 Yılında Ne Olur Merak Konusu Olmuştu, Ünlü Ekonomist Konut Fiyatları Beklentisini Açıkladı!

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken gözler 2022 yılına çevrilmişti. İnşaat sektöründe yaşanan dalgalanma sonrasında ev fiyatları pandemi döneminin ilk patlak verdiği dönemde sert bir düşüş göstermiş, sonrasında ise konuta olan talebin artması, arz ve talep dengesindeki bozulma gibi nedenlerle büyük bir hızla yükselmişti.

2020 senesinde başlayan yükseliş 2021 senesinde zirve noktasına ulaşırken Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında ilk sırada yer almıştı. Gözler 2022 senesine çevrilirken konu hakkında beklenen açıklama Dünya Gazetesi ekonomi yazarı H. Bader Arslan tarafından yapıldı. Arslan konut fiyatlarına indirim bekleyenleri üzecek haberi verdi.

2022'DE EV FİYATLARI NE OLUR, KONUT FİYATI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELİR Mİ, EVLER UCUZLAYACAK MI?

Yükselen konut fiyatları nedeni ile vatandaş ev sahibi olmakta zorlanırken 2022 yılında da bu yükselişin devam edeceği beklentisi ağırlık kazandı. Bugünkü köşesinde konuyu işleyen Dünya Gazetesi ekonomi yazarı Arslan inşaat maliyetlerinin 2020 senesinin sonundan itibaren hızla yükseldiğini belirterek 2021 sonbaharında maliyetlerde yaşanan yıllık artışın yüzde 40'ın üzerine çıktığını söyledi.

Arslan yapmış olduğu değerlendirmesinde " İnşaat maliyetlerinde son dönemdeki yükselişin temelinde metal, çimento, kömür fiyatlarında yaşanan artışın önemli bir payı vardı. Eylülden itibaren kur artışı da bunu desteklemeye başladı. Bu hafta açıklanacak kasım sonuçları ve bir sonraki ay açıklanacak aralık sonuçlarında kur etkisini daha net göreceğiz" diyerek Ocak ayında işçilik ücretlerindeki sıçrama nedeni ile maliyetlerin daha da yukarı çıkacağını söyledi.