400.000 TL'ye satılık 140 metrekare 3+1 lojman! Başvurular hemen başladı

Kırşehir İl Özel İdaresine ait olan 4 adet kamu konutu satışa çıkarıldı. 3+1 olan dairelerin tamamı 139 m2 büyüklükte. Daireler için fiyatlar 400.000 TL'den başlıyor. İhale başvuruları başlatıldı.
400.000 TL'ye satılık 140 metrekare 3+1 lojman! Başvurular hemen başladı

Emlak365.com - 0.99 faizli ve 0.89 faizli konut kredisi paketlerinin açıklanmasının hemen ardından emlak sektöründe canlanma başladı. Bu dönemde birçok kamu kurumu da elinde olan boş lojmanları satışa çıkarmaya başladı. Bu tür bir ilan ise Kırşehir İl Özel İdaresinden geldi.

4 LOJMAN SATILACAK BAŞVURULARI KAÇIRMAK İSTEMEYENLER

Kırşehir İl Özel İdaresi satışa çıkarılan lojmanların; Kırşehir İli Merkez İlçesi Kayabaşı Mahallesi TOKİ konutları, Şehit Sahir Kurtoğlu Caddesinde 4827 ada 1 nolu parselde C2 TİP 2 Nolu Blokta 3. katta bulunduğunu ilan etti. 4 konutun da aynı konumda olduğunu bildiren kurum dairelerinin tamamının 3+1 tipinde olduğunu açıkladı. Dairelerin büyüklüğü 139 m2 olarak ilan edilirken cephe görünümleri farklı.

Dairelerin satış işlemlerine ilişkin de bilgi veren kurum; satışların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45.nci maddesine göre açık teklif (artırma) usulüyle olacağını açıkladı. 2 Haziran tarihinde konutların satışının yapılacağını ilan eden o kurum başvuruların başladığını bildirdi. Aşağıda aktardığımız şekilde konutlar için başvuruda bulunanlar ihale gününde, Kervansaray Mahallesi Şehit Fedakar Yiğit Caddesi No:1 Merkez / KIRŞEHİR adresinde ki İl Özel İdare Genel Sekreterliği İl Encümen toplantı salonunda ihaleye katılacaklar.

En yüksek teklifi veren ise konutları almaya hak kazanacaklar. Listede yer alan konutlardan en ucuz 400.000 TL olurken en pahalı konut 411.000 TL olarak açıklandı. İşte kurumun satış işlemlerine ilişkin paylaştığı tablosu.

LOJMANLARIN KONUM CEPHE M2 MUHAMMEN BEDEL TABLOSU

400.000 TL'ye satılık 140 metrekare 3+1 lojman! Başvurular hemen başladı

Lojman özelliklerinin yer aldığı satış tablosu Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından yayımlandı. Satış tablosunu vatandaşlar kurumun resmi sitesinden görüntüleyebilir ve yine aynı siteden satış ön başvuru kılavuzunu inceleyebilirler.

LOJMAN SATIŞLARI İÇİN SÜREÇ 2 HAZİRAN TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK?

Ortalama 24.000 TL tutarında kuruma geçici bir güvence bedeli ödeyecek olan vatandaşlar bu ödeme ile ihaleye katılabilecekler. Ödemeyi yapan vatandaşlardan ayrıca bazı ek belgelerde talep edilir. Hazırlanan satış dosyasında bu belgeler "Hangi konuta yâda konutların ihalesine iştirak edeceğine dair dilekçe ve Genel Şartname, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Tüzel Kişilerden İstenilmez.), Nüfusa kayıtlı bulunduğu Nüfus Müdürlüğünden Yerleşim Yeri Adres Belgesi veya E-Devlet üzerinden alınan Karekodlu Yerleşim Yeri Belgesi, İhaleye Tüzel Kişi adına katılacak olanlar Şirket Ana Sözleşmesi, Yetki Belgesi ve İmza Sirküleri" olarak açıklandı.