Ev tadilatı sonrası temizlik için hayat kurtaracak tüyolar!

Yapılan tadilat sonrası kadınları en çok zorlayan işlerin başında temizlik gelmektedir. Peki, tadilat sonrası temizlik nasıl yapılır, en kolay nasıl biter?
Ev tadilatı sonrası temizlik için hayat kurtaracak tüyolar!

Ev tadilatı veya inşaatı bittiğinde büyük sevinç. Ancak en dikkatli inşaat çalışmalarından sonra bile kapsamlı bir temizlik gereklidir. Ve burada odak, eksiksiz kelime üzerindedir! Bunu neden söylüyoruz? Yazımız ile tadilat sonrası büyük temizliğe hazırlanmanıza yardımcı olacağız!

Tozsuz temizliğe ulaşmak hedeftir

Genel inşaattan sonra toz ezilmeyecektir. Genellikle bu, mülkü müşteriye teslim etmeye hazır olmadan önce ustaların yaptığı şeydir. Duvarların sıvanması ve zımparalanmasından sonra yükselen ince toz, her yere nüfuz eder ve çalışma sırasında damlayan boya lekelerini ve diğer kirleri faydalı bir şekilde kapatır.

İnce macun tozu süpürülemez. Sıkma sonucunda tekrar havalanıyor, sonra saatlerce havada süzülüyor ve tekrar iniyor. Genellikle, temizlikteki ilk adımın ardından, normal süpürmeden sonra paspas yapılır. Bu noktada, oda şu anda temiz görünüyor ve birkaç saat sonra her şey yeniden ince bir toz tabakasıyla kaplanıyor…

Ev tadilatı sonrası temizlik için hayat kurtaracak tüyolar!

Peki, bu konuda ne yapabiliriz?

• Süpürmek yerine bir silecek kullanın, yani tozun çoğunu bir araya toplayın ve bir kürekle çıkarın.

• Birkaç kez yıkayın ve sık sık paspas suyunu temiz suyla değiştirin.

• Eklemlere dikkat edin, küçük kırıntıları da çıkarın.

Paspaslama için, işi basitleştirecek ve sonraki temizlikte de çok faydalı olabilecek iki kovalı bir temizlik arabası edinmeye değer.

Duvarların temizlenmesi ve kaplamaların cilalanması

Toz sadece zemine değil dikey duvarlara da çökecektir. İnce tozun varlığı solunum sorunlarına neden olabileceğinden, buradan çıkarılması da önemlidir. Boyalı duvarların mikrofiber bir bezle silinmesi tavsiye edilir.

Ev tadilatı sonrası temizlik için hayat kurtaracak tüyolar!

Bu mendiller hem kuru hem de hafif nemli toz toplar. Fayansların su ile silerek tozdan arındırılması tavsiye edilir. Bu mendiller, evinize de teslim edildiği trendyol ya da hepsiburada web mağazasından çevrimiçi olarak temin edilebilir. Toz tabakasından kurtulduğumuzda boya lekeleri ve diğer yapışan kirler görünür hale gelir.

Eskiden spatula yöntemiyle gevşetilirlerdi, ancak bugün bir servet harcadığımız yeni kaplamaya tükürmekten çekiniyoruz. Neyse ki, bir çözüm var. Günümüzde bu tür kirleticileri etkili bir şekilde ortadan kaldıran ve aynı zamanda çevre dostu olan çok çeşitli eko etiketli temizleyiciler mevcuttur.

Ev tadilatı sonrası temizlik için hayat kurtaracak tüyolar!

Parlatma neden önemlidir?

Kaplamaların parlatılması veya teknik olarak kaplanması, yağlı ve yağlı kirleri çıkarırken kaplamalar üzerinde koruyucu bir film oluşturur. Bu şekilde uygulanan bakım filmi, sonraki gün temizliğini kolaylaştırır ve kapak için daha uzun, çiziksiz bir kullanım ömrü sağlar.