Düğün Sezonu Açılıyor, Kiralık Ev Talebi Artıyor!

Türkiye'de yıllık 1 milyon konut ihtiyacının yarısını yeni evlenen çiftler oluşturuyor. Düğün sezonunun açılmaya başlaması ile kiralık ev talepleri de arttı. Uzmanlar konuya ilişkin açıklamalar yaptı.
Düğün Sezonu Açılıyor, Kiralık Ev Talebi Artıyor!

Havalar ısınmaya başladı ve düğün sezonu da açıldı. Türkiye'de 2021 yılının evlenen çiftlerin sayısı 561 bin 710 olarak kayıtlara geçti. Evlenen çiftlerin rakamı her yıl yeni konut ihtiyacına neden oluyor. Evliliğin yanı sıra kirada oturup da artık kira ödemek istemeyen vatandaşlar ile yatırım yapmak amacıyla konut almak isteyen vatandaşlar da olunca vatandaşın konut talebinin karşılanması için inşaat sektörünün hiç yavaşlamaması gerekiyor. Sektör temsilcileri, her sene Türkiye'de 1 milyondan fazla konut ihtiyacı olduğuna dikkat çekiyor.

DÜĞÜN SEZONU AÇILIYOR, KİRALIK EV TALEBİ ARTIYOR

Yaz sezonunda düğünlerin başlaması, hatta en yüksek seviyeye ulaşması ile kiralık evlere olan talep de artıyor. Resmi istatistiklere göre Türkiye'de bir yıl içerisinde yapılan düğün sayısı, son 20 yıl içerisinde 480 binin altına hiç inmedi. 2001 yılında Türkiye'de 544 bin 322 düğün yapıldı. 2002 yılında ise bu rakam 510 bin 155 oldu. Bazı yıllarda düğün sayısı 650 bin sınırına kadar çıkıyor. 2021 yılında en çok düğün 98 bin 384 İstanbul'da, 34 bin 770 Ankara'da ve 29 bin 615 düğün ile de İzmir'de yapıldı.

Düğün Sezonu Açılıyor, Kiralık Ev Talebi Artıyor!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konuya ilişkin Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de evlenme ve boşanma oranları arasındaki farkın açık olduğunu belirten Akbal, konut ihtiyacının nüfus artışı ve göçmenlerle artmaya devam ettiğini, yıllık 1 milyondan fazla konuta ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Akbaş açıklamasında: "Şu an arzın az olduğu talebin de başladığı bir dönem. Çünkü stoklar eridi. Bu kanunla yeniden gayrimenkule dönüş başladı. Bir hareketlilik var. Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinde ciddi bir motor" ifadelerini kullandı.

Türk vatandaşlığına başvuru için 250 bin dolarlık gayrimenkul alma şartının 400 bin dolara çıkarılmasının da yerli alıcının önünü açacağını belirtti.