10 Bin TL ile İstanbul'da hangi ilçelerde kaç metrekarelik ev kiralanabilir?

İstanbul’da kira fiyatlarındaki aşırı yükselme vatandaşların en büyük sorunu olmaya devam ediyor. Şu anda İstanbul’da neredeyse 10 Bin TL’ye kiralık ev kalmadı. Yapılan kira fiyat araştırmasında çok ilginç sonuçlar çıktı.
10 Bin TL ile İstanbul'da hangi ilçelerde kaç metrekarelik ev kiralanabilir?

Ev kiralarında meydana gelen yükseliş eğilimi hız kesmiyor. İstanbul’un kalabalık nüfusuna bir de göç sorunu eklenince mevcut konut stoku yeterli gelmemeye başladı. Aşırı talep alan kiralık konutların fiyatları da hızlı bir şekilde yükseliyor. İstanbul’da bir ailenin yaşayabileceği büyüklükte bir konutun ortalama kirası 13 Bin TL’nin üzerine çıktı.

KİRALAR YILLIK YÜZDE 140 ARTTI!

İstanbul özelinde kira fiyat araştırması yapılarak sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Mart ayında İstanbul’da kiralık konutların fiyatlarında yüzde 11 oranında artış meydana geldi. Mart 2022’ye göre kira fiyatlarında artış yıllık yüzde 140’ı geçti. İstanbul’da konutların ortalama kira fiyatları 13.075 TL’ye yükseldi. Kiralık konutların metrekare fiyatı ise 130 TL’ye yükseldi.

10 BİN TL'YE BAZI İLÇELERDE EV KİRALAMAK MÜMKÜN DEĞİL!

İstanbul’un ilçelerinde 10 Bin TL ile kaç metrekare konut kiralanabileceğine dair de araştırma yapıldı. Kiralık konutlar açısından İstanbul’un en pahalı ilçesi Sarıyer oldu. Sarıyer’de 10 Bin TL’ye sadece 36 metrekarelik bir konut kiralanabiliyor. Beşiktaş ilçesinde ise aynı para ile kiralanabilecek konutun metrekaresi 39 olarak açıklandı. 10 Bin TL’ye Beyoğlu’nda 52 metrekare ev, Kadıköy’de 53 metrekare ev ve Şişli’de 55 metrekare ev kiralanabiliyor.

EN DÜŞÜK KİRALARIN OLDUĞU İLÇELER!

İstanbul’da kira fiyatlarının en ucuz olduğu ilçe ise Silivri olarak açıklandı. Silivri’de 10 Bin TL ödeyerek 167 metrekarelik bir daire kiralamak mümkün olabiliyor. Silivri’den sonra kiraların en düşük olduğu ilçe ise Arnavutköy oldu. Arnavutköy’de 10 Bin TL ile 152 metrekare konut kiralamak mümkün. Bu ilçeleri 10 Bin TL bedelle 145 metrekare ev kiralanabilen Çatalca, 139 metrekare ev kiralanabilen Sultanbeyli ve 130 metrekare ev kiralanabilen Sultangazi takip ediyor.