19 Mayıs'ta tapu daireleri açık mı, bugün tapu işlemi yapılır mı?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bugün resmi kurumların çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Tapu ve Kadastro Müdürlükleri bugün açık olacak mı? Bugün tapu işlemi yapılır mı?
19 Mayıs'ta tapu daireleri açık mı, bugün tapu işlemi yapılır mı?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bugün resmi tatil uygulaması yapılıyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde bugün işlem yapılıp yapılmayacağı çok sayıda vatandaş tarafından araştırılıyor. Bugün tapu daireleri açık olacak mı? Nöbetçi tapu dairesi uygulaması var mı? Tapu işlemi yapacak olan vatandaşlar bu işlemleri nasıl yapabilirler? Tapu işlemi internetten yapılır mı?

TAPU MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK MI?

Resmi tatil uygulaması olduğu için bugün Türkiye’de acil hizmet veren birimler hariç tüm resmi kurumlar kapalı olacak ve vatandaşlara hizmet verilemeyecek. Tapu ve Kadastro Müdürlükleri de bu kapsamda çalışmayacak ve kapalı olacaklar. Bugün tapu işlemi yapmak isteyen vatandaşlar tapu müdürlüklerine gittiklerinde kapalı olduklarını görecekler. Tapu devri gibi işlemler Türkiye’de bugün yapılamayacak.

NÖBETÇİ TAPU UYGULAMASI VAR MI?

Nöbetçi tapu uygulaması da vatandaşlarca sıklıkla araştırılıyor. Ancak Türkiye’de böyle bir sistem uygulanmıyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde nöbetçi uygulaması bulunmuyor. Bundan dolayı bu yolla da tapu işlemi yapmak mümkün olmayacak. Tapu işlemi yapmak isteyenler resmi tatilin sona ermesini bekleyecekler.

İNTERNETTEN TAPU İŞLEMİ YAPILIR MI?

Türkiye’de devlet birimleri dijitalleşmenin tüm imkanlarını kullanıyorlar. Ancak tapu işlemlerinin tamamı dijital yolla yapılamıyor. Özellikle dolandırıcılığa kapı açılmaması için tapu devri ve tescili gibi hassas işlemlere internet üzerinden izin verilmiyor. Tapu sorgulama gibi işlemler e-devlet üzerinden yapılabiliyor ama devir işlemleri için Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin yeniden açılmasının beklenmesi gerekiyor.

TAPU VE KADASTRO MÜDÜRLÜKLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri üzerinden işlem yapmak isteyenlerin bir süre beklemeleri gerekecek. Bugün Cuma olduğu için hafta sonu tatili ile 19 Mayıs tatili birleşti. Tapu işlemi yapmak isteyecek olan vatandaşların Pazartesi gününü beklemeleri gerekecek. Pazartesi sabahı Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde mesai yeniden başlayacak.