2 haftası kaldı! 81 ilde noterden tapu ev satışı işlemi için geri sayım başladı yeni dönem o tarihte başlıyor

Tapu işlemleri için devrim gibi yenilik için geri sayım hızlandı. 1 Ocak 2023 tarihinde Türkiye tapu işlemlerinde yeni döneme başlarken ev, arsa, konut, işyeri, tarla satışı ve alımı için artık noterlerde devreye girecek.
2 haftası kaldı! 81 ilde noterden tapu ev satışı işlemi için geri sayım başladı yeni dönem o tarihte başlıyor

Yapılan yasal düzenleme ile Türkiye'de taşınmaz alım satım işlemleri başta olmak üzere tapu üzerinde yapılan tüm işlemlerde noterlere de yetki verilmişti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Türkiye Noterler Birliği arasında dönem dönem gerilimler yaşanmasına neden olan tapu işlemlerinin notere geçişi konusunda geri sayım başladı. 

1 Ocak 2023 tarihi itibari ile konut satışı başta olmak üzere noterden tapu satışı için yeni dönem başlayacak. Bundan sonra isteyen kişiler ev alıp satmak başta olmak üzere noterden tapu işlemi, satışı ve devri yapabilecek. Bu kişiler tapu harcı için hesaplanan rakama ek olarak aynı zamanda belirlenen tutarda ek noterlik ücreti ödeyecekler. 

NOTERDEN TAPU VE EV SATIŞI O TARİHTE BAŞLIYOR! TAPUNUN NOTERE DEVRİ NE ZAMAN SON DAKİKA?

Son yıllarda tapuda yapılan işlemlerin sayısı her geçen gün artarken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yaşanın yığılmanın önüne geçmek ve bekleme süresini düşürmek adına tapuda randevulu işlem yapmaya başlamıştı. Aynı dönemde noterden tapu satışı ve işlemlerinin yapılması da gündeme gelmiş ve konu hakkında çalışmalar başladı. Kritik uygulama için belirlenen tarih için geri sayım başladı. 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile noterden ev satışı başlıyor! 

Ucuz konut, lojman satış ilanları, emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT haberleri, banka kredileri, konut kampanyaları, TOKİ satışları, altın ve dolar haberlerini anlık olarak takip etmek için uygulamalarımızı indirebilirsiniz... 

Android uygulamamız için TIKLAYINIZ... 

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ...

Huawei uygulamamız için TIKLAYINIZ... 

2 haftası kaldı! 81 ilde noterden tapu ev satışı işlemi için geri sayım başladı yeni dönem o tarihte başlıyor

NOTERDEN EV SATIŞI NASIL OLUR, NOTER TAPU DEVRİ FİYATLARI ÜCRETİ 2023 KAÇ TL OLACAK?

Tapudan noter satışı için kritik tarihi 1 Ocak 2023 olarak açıklanırken noterden tapu devri yapmak isteyen kişilerin tapu harcı ücretine ek olarak 7413 Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında alınan karar ile en düşük 500 TL ve en yüksek 4 bin TL olarak uygulanabilecek. Kanun kapsamında bu rakamlar arttırılmadığı sürece konutun değerine göre belirlenmek üzere alt ve üst sınır olarak bu rakamlar uygulanabilecek.