Asgari ücrette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kırmızı çizgisi! 2023 asgari ücret zammı için Erdoğan'dan patronlara rest çalışanlara jest rakamı

Asgari ücretin açıklanması beklenirken zam pazarlığı tüm hızı ile devam ediyor. Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantı tarihine çevrilmişti. Pazarlık sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 asgari ücret zam oranı için kırmızı çizgisi belli oldu!
Asgari ücrette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kırmızı çizgisi! 2023 asgari ücret zammı için Erdoğan'dan patronlara rest çalışanlara jest rakamı

Asgari ücrette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kırmızı çizgisi! 2023 asgari ücret zammı için Erdoğan'dan patronlara rest çalışanlara jest rakamı... 2023 yılında milyonlarca çalışanın geçim standardını belirleyecek olan asgari ücret zam oranı için pazarlıklar tüm hızı ile devam ederken kulislere her geçen gün yeni bir bilgi daha düşmeye devam ediyor. 

Son olarak yapılan resmi açıklama ile deyim yerindeyse asgari ücrette dananın kuyruğunun kopacağı gün olarak gösterilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantı tarihi ilan edilmişti. Son toplantı ile beraber hem işçi hem de işveren tarafı o gün kartlarını masaya sürerek resmi zam taleplerini iletmiş olacaklar. Yapılacak olan son toplantının ardından gözler açıklama için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilecek! 

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN SON TOPLANTI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 2023 asgari ücret zam oranı ve zamlı maaş rakamı için gözler son toplantıya çevrilmişti. Yapılan açıklama ile merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantı tarihi de ilan edildi. 

Milyonların kaderinin belirleneceği son toplantı 20 Aralık 2022 Salı günü yapılacak. Yapılacak olan toplantı kapsamında işçi ve işveren sendikası bir araya son kez gelecek. Ardından geçen sene olduğu gibi tarafların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmesi ve rakamı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. 

ASGARİ ÜCRETİN KAÇ TL OLMASI BEKLENİYOR, 2023 OCAK ZAMMI TAHMİNİ  BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Zamlı asgari ücret maaşı için kulislerde konuşulan rakamlar adeta havada uçuşurken bu seferde Ankara kulislerinde  konuşulan yeni rakam gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. toplantı öncesi Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na Çalışma Bakanı Vedat Bilgin aracılığı ile mesaj yolladığı ve altına imza atmayacağı rakamı verdiği yani asgari ücrette kırmızı çizgisini çektiği iddia edildi. Kulislerde konuşulan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 bin TL altı bir rakamı hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini dile getirdiği iddia edildi. Asgari ücret maaşı için beklenti zaten 8 bin TL ile 8 bin 500 TL arasında değişiyordu.