750 Bin TL devlet desteğinde son 5 gün!

Evini kentsel dönüşüme sokacak olanlara büyük imkan tanıyan Yarısı Bizden kampanyasında son 5 güne girildi. Bu 5 gün içerisinde başvuru yapmayanlar 750 Bin TL devlet desteğini kaçıracaklar.
750 Bin TL devlet desteğinde son 5 gün!

Kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından devreye sokulan Yarısı Bizden kampanyasında başvuru süreci devam ediyor. Bu kampanya kapsamında kentsel dönüşüm ile evlerini dönüştürecek olan vatandaşlara çok özel imkanlar tanınıyor. Şimdilik sadece İstanbul için geçerli olan kampanyada artık son 5 güne girildi. Bu süre tamamlandığında başvurular kapanacak ve kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanılacak. Başvuru yapmayanlar ise çok büyük bir fırsatı kaçırmış olacaklar.

220 BİN KİŞİ BAŞVURDU!

İstanbul’da Yarısı Bizden kampanyası kapsamında son başvuru sayıları belli oldu. Buna göre yaklaşık 220 bin vatandaş toplam 900 bin bağımsız bölüm için başvuruda bulundu. Bu kampanya kapsamında İstanbul’da 5 yıl içerisinde tüm riskli binaların dönüşümü hedefleniyor. Deprem riskini en aza indirecek olan bu çalışmaya vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyorlar.

EN FAZLA BAŞVURU BAHÇELİEVLER’DEN!

Yarısı Bizden kampanyasında ilçe bazlı başvurular da belli oldu. İstanbul’da deprem riski yüksek olan ilçelerden daha çok sayıda başvuru yapıldığı görülüyor. Bahçelievler’de 22.600 başvuru gelirken 6.084 binanın dönüştürülmesi isteniyor. Sonrasında ise Bağcılar en yüksek başvuru sayısına ulaşan ikinci ilçe olurken 19.105 başvuru yapıldığı bildirildi. Güngören’de ise 16.744 başvuru yapıldı. Üsküdar, Fatih ve Avcılar da yoğun şekilde başvuru yapılan ilçeler oldular.

DÖNÜŞÜM NASIL YAPILACAK?

Yapılan başvuruların ardından Çevre, Şehircilik ve İkliM Değişikliği Bakanlığı’Nın uzman ekipleri binaların ön incelemesini yapıyorlar. Anlaşma sağlanacak olan bina için protokol hazırlanacak ve proje aşamasına geçilecek. Bunun akabinde de ruhsat alınacak. Binanın boşaltılmasıyla TOKİ tarafından yıkım ve yeniden yapım süreci başlatılacak. En geç 2 yıl içerisinde yeni binalar yapılıp vatandaşlara teslim edilecek. Bu süreçte vatandaşlara 10.500 TL taşınma ve aylık 5.250 TL de kira yardımı yapılacak.

2+1 evler için 750 Bin TL’lik maliyeti devlet karşılayacak. Kalan tutar ise yüzde 10 peşinat ve 5.625 TL’den başlayan taksitlerle 10 yıl vadede ödenebilecek. 3+1 evler için ise maliyetin 900 Bin TL’sini devlet üstlenecek. Vatandaşlar kalan maliyetin yüzde 10’unu peşin ödeyecekler. Kalan tutar ise 6.750 TL’den başlayan taksitlerle 10 yıl vadede ödenebilecek.