84.000 TL'ye 2+1 ev! Ziraat Bankası satıyor, sudan ucuz konut!

Konut satın almak isteyenlere Ziraat Bankası yeni fırsat duyurusu yaptı. Ev sahibi olmayı düşünenlere düşük maliyetli çözümler üreten Ziraat Bankası ikinci el konut satışı yapılacağını açıkladı. Ziraat Bankası kaç TL fiyatlarla ikinci el konut satacak?
84.000 TL'ye 2+1 ev! Ziraat Bankası satıyor, sudan ucuz konut!

İnşaat maliyetlerindeki artış ve yüksek enflasyon kaynaklı olarak son aylarda konut fiyatları uçuşa geçti. Buna karşın ev sahibi olmak isteyenlerin sayısında bir azalma meydana gelmedi. Üstelik büyük bir deprem felaketi yaşandı ve talepler de arttı. Bu talep yoğun emlak piyasasında ev sahibi olmak çok daha zor bir hale geldi. Fiyatlarda gerçekleşen artışların ardından bütçesi kısıtlı olan vatandaşların tek umudu bankalar oldular. Peki bankalar konutları nasıl ucuz fiyata satabiliyorlar? 

BANKALARDAN KONUT SATIŞI!

Bankalar özellikle ikinci el konut satışında çok önemli bir sistem kurdular. Bu konutları müşterilere kullandırdıkları kredilerin ödenmemesinden dolayı ipotek gösterilen konutların mülkiyetinin kredi borcu karşılığında alan bankalar satışa çıkarıyorlar. Ancak bankalar buna bir ticaret olarak yaklaşamıyorlar. Bilançolarına yansıyan kredi zararını sıfırlamaları gerekiyor. Bunun için de konutun acilen satışının yapılması büyük önem arz ediyor. 

Çevrim içi konut satış ilanları yayınlayan bankalar emlak piyasasının altında bir fiyat belirliyorlar. Bu düşük fiyatla satışa çıkarılan konutlar için ihale sistemi uygulanıyor. Her teklif bir önceki teklifin üstünde olacağı için fazla talep alan konutların belirlenen fiyatları da artabiliyor. Yine de tek teklifle kelepir fiyatla satılan konutlar olabiliyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT SATIŞ İLANLARI!

Ziraat Bankası ikinci el konut satışını fazlaca yapan bankalar içerisinde bulunuyor. Banka her bütçe için bir konut satışı yapabiliyor. Ayrıca bu konutları satın alacak olanlara Ziraat Bankası tarafından düşük faizli konut kredisi imkanı da sağlanabiliyor. Bu imkanı kullananlar taksit ödeyerek ev sahibi olabiliyorlar. Hem ucuz fiyata konut bulan vatandaşlar hem de taksit imkanından yararlanabiliyorlar. 

84.000 TL'ye 2+1 ev! Ziraat Bankası satıyor, sudan ucuz konut!

Ziraat Bankası tarafından yayınlanan gayrimenkul satış ilanına göre Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 139 metrekarelik konut için 207 Bin TL fiyat belirlendi. Bu konut için henüz satın alma teklifi yapılmadığı bildirildi. 

84.000 TL'ye 2+1 ev! Ziraat Bankası satıyor, sudan ucuz konut!

Ziraat Bankası Bitlis Merkez'de de ucuz fiyata konut satışı yapıyor. Yayınlanan ilanlara göre 145 metrekarelik apartman dairesi 211 Bin TL'ye, 128 metrekarelik apartman dairesi 207 Bin TL'ye ve 116 metrekarelik 2+1 konut 84 Bin TL'ye satılıyor.