ABD'de tarım arazilerinin 4000'de 1'i Bill Gates'in! Neden tarım arazilerini topluyor, amacı ne?

Dünyanın en zengin insanlarından olan Bill Gates’in tarım arazilerine yaptığı yatırımlar ABD’de yeniden gündem oldu. Bill Gates neden tarım arazilerine yatırım yapıyor, planı ne?
ABD'de tarım arazilerinin 4000'de 1'i Bill Gates'in! Neden tarım arazilerini topluyor, amacı ne?

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Microsoft markasının kurucusu Bill Gates son yıllarda dünya genelinde tarım arazileri satın almaya başlamıştı. Hatta Bill Gates’in tarım arazisi satın aldığı ülkeler arasında Türkiye de olduğu iddia edilmişti ama bu iddia doğrulanmamıştı. Bill Gates’in tarım arazilerine yaptığı yatırım ABD’de yeniden tartışma konusu oldu.

BİLL GATES ABD'DE NE KADAR TARIM ARAZİSİ OLDUĞUNU AÇIKLADI!

Bill Gates’in ABD’deki tarım arazilerinin yüzde 80’ini satın aldığı iddialarına ünlü iş insanı yanıt vererek, “ABD’deki tarım arazilerinin 4000’de 1’inden biraz azına sahibim. 18 eyalette tarım arazilerine üretim ve istihdam için yatırım yapıyorum. Ortada çok büyük bir plan da yok. Bu konudaki tüm kararları profesyonel bir yatırım ekibi alıyor. Açıkçası ben çok da müdahale etmiyorum. Tamamen profesyoneller yönetiyor.” dedi.

YALOVA VE TUZLA'NIN TOPLAMINA EŞİT!

ABD Tarım Bakanlığı’nın 2022’de yayınlanan raporuna göre ülke genelindeki tarım arazilerinin 242 bin akresi Bil Gates’e ait. Yapılan hesaplamalara göre 242 bin akre 979,3 kilometrekareye karşılık geliyor. Türkiye’deki kentlerle bir karşılaştırma yapılmak istendiğinde bu büyüklükte bir kent bulunmuyor. Türkiye’nin en küçük kenti Yalova’nın 847 kilometrekare alanı bulunuyor. Kaba bir hesap yapıldığında Bill Gates’in ABD’deki toplam tarım arazisi Yalova ile 123 kilometrekarelik İstanbul’un Tuzla ilçesi kadar oluyor.

PLANI NE?

Bill Gates’in tarım arazilerine yatırım yapmasına dair çok sayıda komplo teorisi ABD’de kamuoyunda yer alıyor. Bu komple teorilerine göre Bill Gates, ABD’de tarım arazilerini toplayarak Amerikalıları aç bırakmak istiyor. Bunun neden yapmak istediği ile alaklaı olarak ise ortaya mantıklı bir gerekçe konulamıyor.