Adıyaman'da 5 katlı bina çöktü

6 Şubat Pazartesi günü yaşanan Kahramanmaraş depreminde en çok hasar alan illerin arasında yer alan Adıyaman'da 5 katlı ağır hasarlı bina kendiliğinden çöktü.
Adıyaman'da 5 katlı bina çöktü

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremde adeta Kahramanmaraş'tan daha fazla hasar alan Adıyaman'da nerede ise sağlam bina kalmamıştı. Şehirde yer alan binaların büyük bir bölümü çökerken ayakta kalmayı başaran binalar ise ağır hasarlı ve orta hasarlı olmak üzere kullanılamayacak hale gelmişti. 

En çok can kaybının yaşandığı illerden biri olan Adıyaman'da hasarlı olan binalarda yıkım işlemleri sürerken dün gece yarısı şehirde bulunan 5 katlı bir bana kendiliğinden çöktü. Binanın deprem sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ağır hasarlı olarak işaretlendiği ve yıkım planına alındığı öğrenildi. 

YIKILAN BİNANIN ENKAZINDA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Dün gece Adıyaman'da korku dolu saatler yaşandı. Daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ağır hasarlı olarak ağır hasarlı olarak işaretlenen bir bina kendiliğinden çöktü. Adıyaman'da, Zey Caddesi 2325 Sokak'ta yer alan binanın çökmesi nedeni ile vatandaşlar büyük bir panik ve korku yaşadılar. 

Yapılan ihbar sonrasında bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Ekipler  tarafından binanın enkazında bir kişi olması ihtimaline karşı arama kurtarma çalışması yapılırken enkazda kimsenin olmadığının tespit edilmesi ile rahat bir nefes alındı. 5 katlı binanın depremde ağır hasar aldığı ve dün gece ise yorgunluk sonucu kendiliğinden çöktüğü ifade edildi. Adıyaman'da yer alan çok sayıda binanın ağır hasarlı olduğu, çökme riski bulunduğu bunun için de kontrollü yıkım çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor.