Aralık ayı lojman satış ilanları geldi devletin kamu konutları kelepir fiyatlarla satılıyor peşin ödeyene yüzde 20 indirim yapılıyor

Ucuz konut sahibi olmak isteyen kişiler için lojman satış ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlar kapsamında satılık kamu konutları ve memur lojmanları duyuruldu.
Aralık ayı lojman satış ilanları geldi devletin kamu konutları kelepir fiyatlarla satılıyor peşin ödeyene yüzde 20 indirim yapılıyor

İlk olarak birinci 100 günlük eylem planı ile açıklanan kamu konutları ve lojman satışları için beklenen Aralık ayı ilanları yayımlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı satılık lojman ilanları için Aralık ayında ekspertiz çalışması tamamlanan taşınmazlar için duyurularını yayımlamaya başladı. 

Pek çok şehirde halihazırda devam eden lojman satışlarının yanı sıra Nevşehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından da Aralık ayının yeni lojman satışı ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlar kapsamında mülkiyeti devlete ve hazineye ait olan 26 kamu lojmanı ile 16 hazine arazisi satışa sunuldu. 

KAMU LOJMANI SATIŞI İLANLARI ARALIK 2022! HANGİ İLLERDE LOJMAN SATIŞI YAPILIYOR?

Kütahya, Aydın, Van, Nevşehir ve Adana'da lojman satışı ilanları yayımlanırken en çok satış yapılan il Nevşehir olarak öne çıktı. Nevşehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda 42 adet hazine taşınmazı satışa sunuldu. 

Aralık ayı lojman satış ilanları geldi devletin kamu konutları kelepir fiyatlarla satılıyor peşin ödeyene yüzde 20 indirim yapılıyor

Nevşehir'de yer alan taşınmazlar için yayımlanan ilanda 530 bin liradan başlayan fiyatlarla daire satışı yapılırken "Yukarıda ihale bilgileri yer alan Kamu Konutları (Lojman) ve taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine göre satış ihaleleri Nevşehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde 2. kat Toplantı Odasında yapılacaktır" denilerek satışın 19 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirileceği ilan edildi. 

Satılık hazine arazisi satış fiyatı ise en düşük 61 bin 800 TL'den başlarken 1 milyon liraya kadar yükseliyor. Arsa, tarla ve ham toprak vasfından yer alan taşınmazlar için ise ihale 20 ve 21 Aralık 2022 tarihlerinde iki oturumlu olarak gerçekleştirilecek. Kamu konutları için yapılan açıklamada "Belediye ve belediye mücavir alan sınırları içerisinde kalan taşınmazlardan satış bedeli 5.000,00 TL ve üzerinde olanların, Belediye ve belediye mücavir alanların dışında kalanların ise 1.000,00 TL ve üzerinde olanların satış bedelleri 1/4'ü peşin, kalan kısmı ise en fazla 2 yılda ve sekiz eşit taksitle ve kanuni faizleriyle birlikte ödenebilecektir. Taşınmazların (Kamu Konutları hariç) satış bedellerinin peşin olarak ödenmesi halinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır" denilerek peşin ödeme yapan kişilere yüzde 20 oranında indirim yapılacak.