Bakan Özhaseki 5 ilde 180 ay vade ile 0,69 kredi kampanyasını duyurdu!

Artan konut fiyatları ve yükselen konut kredisi faizlerinin ardından konuta olan talep düşerken son dakika kredi kampanyası haberi geldi. Kentsel dönüşümde teşvik için Bakanlık tarafından düşük faizli kredi kampanyası duyuruldu.
Bakan Özhaseki 5 ilde 180 ay vade ile 0,69 kredi kampanyasını duyurdu!

Türkiye'de konut fiyatlarında yaşanan yükseliş vatandaşın konuta olan talebini de etkiledi. Artan fiyatlar vatandaşların gündeminde yer alırken enflasyonla mücadele bağlamında da önemli adımlar atıldı. Türkiye'de enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atılırken uzunca bir süre faiz artışı kararı verilmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz artışı kararları kredilerdeki faizin yükselmesine neden olurken hem bankalar kredi musluğunu kıstı hem de vatandaşlar yüksek ödeme tablosu nedeniyle krediden uzak kalmayı tercih etti. Taşınmaz fiyatları artarken 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketi, kentsel dönüşümün önemini de gün yüzüne çıkardı. Kentsel dönüşüm için verilen teşvikle yeni kredi kampanyası da son dakika olarak duyuruldu.

BAKANLIK KENTSEL DÖNÜŞÜME TEŞVİK İÇİN DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için kredi kampanyasını duyurdu. Kentsel dönüşüme teşvik için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, kentsel düşük faizli kredi desteği sağlayacaklarını bildirdi. Bakan Özhaseki, kredi kampanyasının ilk detaylarını açıklarken 0,69 faiz oranı ile 2,5 milyon liraya kadar 180 ay vadeli kredi verileceğini duyurdu.

hkhu.png

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kahramanmaraş, İstanbul, İzmir, Tekirdağ ve Manisa da kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faizle 2,5 milyon liraya kadar kredi verileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki tarafından yapılan açıklamada;

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacağı da duyururken başka konutu olmayan şehit ve gazi yakınlarına, orta ve düşük gelirli vatandaşlara, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sağlanacağını açıkladı. Kredinin ilk olarak pilot il olarak İzmir'de verileceği açıklanırken detayların da yapılacak bir basın toplantısı ile detayları ile duyurulması bekleniyor.

Emlak365.com