Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm ve TOKİ açıklaması!

TOKİ mağdurları ile ilgili sosyal medya platformlarında yer alan hesapların ardından bazı basın yayın organlarında çıkan iddiaların ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den açıklama geldi.
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm ve TOKİ açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Özhaseki, AK Parti iktidarıyla ülkede hizmet döneminin başladığını söylerken TOKİ ile ilgili iddiaları da yanıtladı.

TOKİ'nin depreme dayanıklı sağlam konutlar inşa ettiğini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, gündemdeki TOKİ iddialarına dair konuştu.

'TOKİ MAĞDURLARI' İDDİASINA BAKAN ÖZHASEKİ'DEN YANIT

TOKİ'den mağdur olduklarını iddia ederek sosyal medya platformlarında bazı iddiaların gündeme geldiğinden bahseden Bakan Özhaseki, "Ara ara, sağda solda 'TOKİ mağdurları' falan diye platform oluşturup bir şeyler söyleyenler oluyor. Bunların da çok zorlama, muhalefetin tahrikleriyle kendi yandaşlarını ortaya dökerek seçim öncesinde mide bulandırmak için ortalığı biraz da toz dumana karıştırmak için yaptıkları bir numara olduğunu biz çok iyi görüyoruz.'' ifadelerine yer verirken ''Kimleri nasıl çağırdıklarını, oraya getirdikleri insanlara neleri teklif ettiklerini, söylediklerini çok iyi biliyoruz ama bunları geçtik, böyle bir mağduriyet var mı yok mu buna bakmak lazım." dedi.

123.jpg

Bakan Özhaseki, TOKİ'nin ülke genelinde yapımına devam ettiği 175 bin civarı konut olduğuna değinirken, "Bunların 165 bini, vatandaşlarımız ev sahibi olurken 2 bin küsur liradan 4 bin liraya kadar taksit ödüyorlar. Yani neredeyse yüzde 95'i 2 bin 300 lira ile 4 bin lira arasında taksit ödeyerek ev sahibi oluyorlar. Herkes elini vicdanına koysun. Dünyanın neresinde asgari ücretin 4'te biriyle, 5'te biriyle ev sahibi olunan ülke var.'' dedi. Bununla beraber açıklamalarına devam eden Bakan Özhaseki, Geriye kalan 10 - 12 bin dilimde ise son dönemde başlayan, biraz metrekareleri büyük olan 8 bin liraya kadar olan bir bölüm olduğunu, bir de 12 bin liraya kadar bölüm olduğundan bahsetti.

12.jpg

Bakan Özhaseki, daha çok TOKİ konutu yapacaklarını ve daha çok vatandaşa ulaştıracaklarını belirtti. ''Daha düşük fiyatlarla, daha uzun vadelerle, kiranın bile yarısı gibi fiyatla inşallah ev sahibi yapmaya gayret edeceğiz." diyen Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm için verdikleri kredi teşvikinden bahsederek kimsenin TOKİ mağduru olmadığını belirtti.

Emlak365.com