Bakan Soylu'dan son dakika eşya ve kira yardımı müjdesi o kişilere 120000 TL ödenecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Düzce'den yaptığı son dakika açıklaması ile 90 bin TL eşya ve 30 bin TL kira yardımı yapacaklarını açıkladı!
Bakan Soylu'dan son dakika eşya ve kira yardımı müjdesi o kişilere 120000 TL ödenecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesinde vatandaşın yaralarını sarmaya devam ederken son dakika açıklaması geldi. Düzce merkezli meydana gelen ve İstanbul ile Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen 5.9 şiddetindeki depremin ardından şehirde büyük panik yaşanmıştı. 

Özellikle de eski binalarda çatlaklar meydana gelirken yaşanan hasarın tazmini için devlet sahaya inmişti. Pek çok kişi yaşanan depremin ardından hala evlerini girme konusunda tereddüt yaşarken AFAD tarafından kurulan çadırlarda kalan kişilere Kızılay tarafından yemek servisi yapılıyordu. 

DÜZCE'DE KİRA VE EŞYA YARDIMI YAPILACAĞI AÇIKLANDI! 

Bakan Kurum ile beraber Düzce'de yaşanan depremin ardından denetimlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu konuşmasında "93 vatandaşlarımız yaralandı, 6 kişinin tedavisi sürmekte. 3 bin 748 personel ve 812 araç Düzce'de görev aldı. Çadırlar kurulmaya devam ediyor. 19 bölgede çadır alanları oluşturduk. 20 bine yakın battaniye, 600'e yakın ısıtıcı dağıtıldı. Depremin ivmesi yüksekti. Eşyalar zarar gördü. 818 hasar tespiti yapıldı.

220 kişiden oluşan 110 ekip hasar tespit çalışması yapıyor. Vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. 90 bin TL'ye kadar eşya yardımı yapacağız. Ağır hasarlı konut için 30 bin TL'ye kadar kira yardımı yapılacak" diyerek depremde evi ve eşyası hasar gören kişilere para yardımı yapılacağını duyurdu. Bakan Kurum ise yaptığı açıklamasında hasar tespit çalışmalarına devam ettiklerini, vatandaşların hasar tespit durumunu e-Devlet üzerinden sorgulayabileceklerini dile getirdi.