Başvuru yapan o kişilere 10 bin 500 TL destek verilecek! Son başvuru tarihi 29 Mayıs!

Yarısı Bizden kampanyası ile alakalı olarak detaylar belli oldu. Bu kampanya kapsamında vatandaşlar 10 bin 500 TL destek ödemesi alabilecekler.
Başvuru yapan o kişilere 10 bin 500 TL destek verilecek! Son başvuru tarihi 29 Mayıs!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte Yarısı Bizden kampanyası duyurulmuştu. Kampanyanın duyurulmasının hemen ardından ise TOKi Genel Başkanı tarafından detaylara yer verilirken son olarak da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından da adım adım kampanyanın detayları açıklandı.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI NEDİR?

İstanbul’da yaşayan vatandaşların daha güvenilir bir yaşam alanına sahip olmaları için çıkılan kentsel dönüşüm yolunda kampanya düzenlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalarda detaylarına yer verdi.

Bu kapsamda kentsel dönüşüm ile birlikte maliyetlerin yarısını devletin karşılayacağını ifade eden Erdoğan kampanyayı, "İlk müjdemizin adı kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır. Oturdukları evlerinin riskli yapı tespitini yaptıranların ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. Diyelim 100 metrekare, 2+1 ev için 1.5 milyon lira maliyet çıktı. 750 bin lirasını biz hibe olarak vereceğiz. Kalan 750 bin lirayı vatandaşımız kendi koyacak. Evini yenileyebilecek. Devletin karşılayacağı kısım 120 metrekare 3+1 ev için 900 bin liraya çıkacak. " şeklinde yaptığı açıklama ile duyurdu.

O KİŞİLERE 10 BİN 500 TL VERİLECEK!

Kampanyanın duyurulduğu andan itibaren merak edilenlerin artması sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından bu kapsamda adım adım işlenecek olan süreç aktarıldı. Bu kapsamda taşınacak olan vatandaşlar için de 10 bin 500 TL destek verileceği de ifade edildi. Adım adım kampanya detayları şu şekilde verildi;

“ADIM 1; Mülk sahibi 26 Nisan – 29 Mayıs tarihleri arasında e-devlet üzerinden başvuru yapacak.

ADIM 2; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak.

ADIM 3; Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek.

ADIM 4; Ruhsat alma süreci başlayacak.

ADIM 5; Binanın boşaltılmasıyla TOKİ eliyle başlatılacak inşa süreci en geç 2 yıl içinde tamamlanacak, bu süreçte 10.500 TL taşınma ve aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak.”

Bu kapsam dahilinde kişilere yapılacak olan yardım ve destekler belirlenmiş oldu.