Bekir Bozdağ'dan deprem konutları için tapu açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır’da depremzede vatandaşları ziyaret ederek yeni yapılacak konutlar için tapu açıklaması yaptı.
Bekir Bozdağ'dan deprem konutları için tapu açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ deprem felaketi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirildiği Diyarbakır’da çalışmalarını sürdürüyor. Hani ilçesini ziyaret eden Bakan Bekir Bozdağ depremzede vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlara yeni inşa edilecek konutlar hakkında bilgi veren Bakan Bekir Bozdağ 1 yıl süre istedi.

TAPU SORUNU OLMAYACAK!

Yeni inşa edilecek konutların tapularına dair bilgi veren Bakan Bekir Bozdağ, “Biz yeni konutları vatandaşlarımıza sorunsuz bir şekilde teslim edeceğiz. Bir vatandaşımıza konut verdiğimizde müşterek tapusunu ona vereceğiz, müstakil olacak, kat mülkiyetine geçecek, tapu tamamen onun olacak. Herhangi bir hukuki ihtilaf bulunmayacak, başka herhangi bir sorun da olmayacak. Sorunlu olan yerler olabilir. Biz o sorunları da çözerek vatandaşımıza evlerinin tapusunu vereceğiz.” dedi.

Deprem konutlarında tapu sorunu olmayacağını belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Geçmişte yapılan afet konutlarında bazı tapu sorunları yaşandı ama biz bunun önlemini en baştan alıyoruz. Hukuksal açıdan herhangi bir sorun doğmayacak şekilde vatandaşımız evinin tapusunu alacak. En küçük bir ihtilaf dahi yaşanmayacak.” ifadelerini kullandı.

1 YIL SÜRE İSTİYORUZ

Vatandaşlardan 1 yıl süre isteyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Deprem felaketi nedeniyle vatandaşlarımız zor günler geçiriyorlar. Onların zorlaşan yaşamlarını elden geldikçe kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan 1 yıl süre istiyoruz. Bu süre içerisinde el ele vererek Allah’ın izniyle yıkılan evlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Son 20 yıl içerisinde TOKİ 1,5 milyon konut inşa edip vatandaşımıza teslim etmiş. Bu konutlarda depremde herhangi bir hasar da olmadı. Sağlam yapıldıkları depremde görüldü. Şimdi vatandaşlarımızı yapacağımız bu sağlam konutlarda yaşamalarını sağlayıp bugün yaşadığımız bu büyük acıyı bir daha yaşamamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.