Bims fiyatları ne kadar oldu? Son zam sonrası fiyat listesi!

Bims fiyatları merak ediliyor. Bims için son fiyatlar nelerdir? Bims nedir, özellikleri nelerdir? İnşaatlarda neden bims kullanılır?
Bims fiyatları ne kadar oldu? Son zam sonrası fiyat listesi!

İnşaat yapı malzemelerinin fiyatlarındaki artışlar inşaat sektörünü zor durumda bırakıyor. İnşaat yaptırmak isteyenler fiyat araştırması yaparak hareket ediyorlar. Konut fiyatlarını etkileyen bu maliyetlerin düşmesi yönünde bir beklenti olsa da bu henüz gerçekleşmedi. İnşaat yapı malzemeleri içerisinde fiyatları en çok merak edilen ürünlerin arasında bims de yer alıyor. Bims fiyatları ne kadar oldu?

BİMS NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

İnşaat yapı malzemelerinden olan bims volkanizma sonucunda oluşan doğal bir malzemedir. İnşaat sektöründe özellikle ısı ve ses yalıtımında sağladığı avantajlardan dolayı kullanılmaktadır. Fiziksel ve kimyasal etkilere karşı dayanıklı olan bims kristalize, gözenekli ve süngerimsi niteliklere sahiptir.

Bims elastik nitelikli bir malzeme olduğu için daha fazla mukavemete sahiptir. Depreme dayanıklı bir yapı malzemesi olan bims betona göre 6 kat daha esnektir. Ayrıca bims yangına karşı da dayanıklıdır. Volkanizma sonucunda oluştuğu için erime noktası da yüksektir. Aynı zamanda ekonomik bir yapı malzemesidir. Normalde dış cephelerde kaba ve ince sıvaya ihtiyaç duyulurken bims kullanıldığında tek kat sıva yeterli olmaktadır.

BİMS SATIN ALIRKEN NAKLİYE MALİYETİ!

Bims yoğun bir şekilde kullanılan inşaat malzemesi olduğu için nakliyesi de ciddi bir miktarı tutabiliyor. Şehirler arası bims nakliyeleri de yapıldığı için pazarlıklara bu nakliye masrafları katılmalıdır. Son dönemlerde artan akaryakıt fiyatları bu maliyetleri üst seviyeye çıkarttı. Bims satın alırken nakliyenin karşı tarafa ait olması çok önemli bir fiyat avantajı sağlayacaktır.

BİMS FİYATLARI NE KADAR OLDU?

-8,5'luk Bims Blok (8,5x39x19): 2.010 TL
-10'luk Bims Blok (10x39x19): 2.120 TL
-13,5'luk Bims Blok (13,5x39x19): 2.470 TL
-15'lik Bims Blok (15x39x19): 2.520 TL
-25'lik Bims Blok (25x39x19): 3.720 TL
-20'lik Asmolen Bims Briket: 3.020 TL
-25'lik Asmolen Bims Briket: 3.620 TL
-7'lik Klavuz Bims: 0,830 TL
-50'lik Klavuz Plaka: 2.110 TL