Çimento fiyatları Mayıs 2023! 1 torba çimento kaç TL?

İnşaat yapı malzemelerinden olan çimento için fiyat araştırmaları yapılıyor. Çimento fiyatları ne kadar oldu? 1 torba çimento için ne kadar fiyat veriliyor?
Çimento fiyatları Mayıs 2023! 1 torba çimento kaç TL?

İnşaat yapı malzemelerinde gerçekleşen fiyat artışları inşaat maliyetlerinde etkili oluyor. Bu durum konut fiyatlarında artışa da neden olabiliyor. Özellikle yüksek maliyetle üretilen yeni konutlardaki fiyat artışlarının eski üretim konutlara kıyasla daha fazla olması bundan kaynaklanıyor. Bunun için temel yapı malzemelerinden olan çimento için de sıkı bir şekilde fiyat takibi yapılarak fiyat değişimleri izleniyor.

ÇİMENTO OLMAZSA OLMAZ!

İnşaatlar yapılırken bazı malzemeler oldukça önemli bir görev görüyorlar. Betonun ham maddesi olan çimento da bu yapı malzemeleri arasında yer alıyor. Üstelik kaliteli malzeme kullanımının öneminin çok daha fazla anlaşıldığı son dönemlerde inşaat yapı malzemeleri de büyük bir ilgi çekti. Çimento kullanmadan bir inşaat yapmanın neredeyse imkansız olduğu için çimento fiyatları da dikkat çekiyor.

ÇİMENTO SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Çimento satın almaya karar verenlerin bazı bilgilere sahip olmaları gerekiyor. Öncelikle piyasa araştırması çok iyi bir şekilde yapılmalı ve farklı yerlerden fiyat alınmalıdır. Ardından ise çimentoda bölgesel üretim olduğu için il araştırması yapılmalıdır. Çimento satın alırken alım yapılacak miktar pazarlıkta koz olabilir. Miktarın büyük olması durumunda indirim imkanı yaratılabilir. Son olarak ise nakliye maliyeti kesinlikle konuşulmalıdır. Çimentonun nakliye maliyetinin karşı tarafça karşılanması pazarlığı da yapılabilir.

ÇİMENTO FİYATLARI NE KADAR?

İnşaatlarda iki tür çimento çok kullanılmaktadır. Kullanım alanı en geniş olan tür siyah çimentodur. 1 torba yani 50 kg siyah çimento 109 TL’ye satılmaktadır. Kullanım alanı daha dar olan ama yine de olmazsa olmaz yapı malzemeleri içerisinde bulunan beyaz çimentonun torba fiyatı ise 225 TL’dir. Bu fiyatlarda ilden ile değişiklik olabilir.