Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdi! Bu iller için acele kamulaştırma kararları!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında bazı acele kamulaştırma kararları yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla alınan bu kararlar ile çeşitli projelerin yapımı için farklı illerde vatandaşların belirli taşınmazları acele kamulaştırılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdi! Bu iller için acele kamulaştırma kararları!

Türkiye’de gerçekleştirilen bazı kamu projelerinin yapımı ve devamı amacıyla vatandaşların taşınmazlarının kullanılması gerekebiliyor. Bu taşınmazlarda mülkiyet hakkı vatandaşlarda olduğu için projelerin devamı uzun hukuki süreçleri gerektirebiliyor. Buna bir önlem olarak ise ilgili taşınmazlar hakkında Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak acele kamulaştırma kararı veriyor. Böylece kamulaştırma hemen yapılırken projeler de devam ediyor. Vatandaşlar da kamulaştırılan taşınmazları için kamulaştırma bedellerini alıyorlar.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI YAYINLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık acele kamulaştırma kararları alıyor. Bugünkü Resmi Gazete’de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı bazı acele kamulaştırma kararları yer aldı. Türkiye’nin farklı illerini ilgilendiren bu kararlarla vatandaşların taşınmazlarının kamulaştırılması için belirli kurumlara yetkilendirme yapıldı.

Yayınlanan acele kamulaştırma kararına göre Ordu ili Kabadüz ilçesinde doğalgaz dağıtım sistemi için bası taşınmazların kullanılması gerektiği bildirilerek ilgili taşınmazlarda EPDK’nın acele kamulaştırma yapabilmesi için yetkilendirme yapıldı.

Denizli Buldan ve Mardin Derik ilçelerinde doğalgaz boru hattı projeleri kapsamında vatandaşların taşınmazlarına isabet eden alanların acele kamulaştırılmaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından BOTAŞ’a yetki verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdi! Bu iller için acele kamulaştırma kararları!

Niğde’nin Bor ilçesinde 154 kV G4-Bor-3 GES TM-Bor TM Enerji İletim hattı projesi için güzergahta yer alan ve vatandaşların mülkiyetinde bulunan taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Hatay’da İskenderun ile Antakya arasında bulunan elektrik iletim hattının Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak hastanesi inşaatı kapsamında deplase edilecek olmasından dolayı ilgili taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirilerek acele kamulaştırma yapılmasına karar verildi.

Alanya’da 2. Merhale Projesi kapsamındaki Dim Barajı Sulama İnşaatı işinin yapımı amacıyla belirlenen taşınmazların acele kamulaştırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından DSİ’ye yetki verildi.

Sivas ve Malatya’da Gürün, Kangal ve Kuluncak ilçelerinde içme suyu isale hatlarının yapımı için belirlenen taşınmazların acele kamulaştırılmalarına ve bu işlem için Çevre Bakanlığının yetkilendirilmesine karar verildi.

Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında bazı taşınmazların Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Hatay’ın Payas ilçesinde yapılacak olan yeni devlet hastanesinin inşa edilebilmesi için belirlenen taşınmazların acele kamulaştırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Payas Belediye Başkanlığına yetki verildi.