Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan prefabrik ev müjdesi! Devletten o şartla 180.000 TL hibe para ev yardımı

Deprem sonrası ilginin arttığı prefabrik ev fiyatları giderek zamlanmaya devam ederken kendi evini yapmak isteyen dar gelirlilere barınma yardımı açıklandı. Prefabrik ev yardımı şartları ve sosyal yardımlaşma başvuru ekranı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan prefabrik ev müjdesi! Devletten o şartla 180.000 TL hibe para ev yardımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan prefabrik ev müjdesi! Devletten o şartla 180.000 TL hibe para ev yardımı... Kahramanmaraş depremi sonrasında bölgede oluşan barınma ihtiyacı ile beraber prefabrik ev talebi artarken ne yazık ki bu nedenle fiyatlarda da artışlar yaşanmaya başlanmıştı. 

Prefabrik ev fiyatları giderek yükselirken devlet bir kere daha dar gelirlinin yardımına koştu ve dar gelirli ailelere barınma yardımı olarak ödenen rakamlar arttırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamasında ödenen barınma yardımlarının kapsamını genişlettiklerini ve rakamları arttırdıklarını duyurdu. 

PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan barınma yardımları hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin liradan 150 bin liraya, betonarme ev yardımını 70 bin liradan 200 bin liraya, öksüz yetim yardımını 300 liradan 600 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardımı 500 liradan bin liraya, şartlı sağlık yardımını 55 liradan 100 liraya yükselttik" diyerek yeni rakamları açıklamıştı. Bakanlık tarafından yeni güncelleme yapıldı ve ödemeler bir kere daha arttırıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan prefabrik ev müjdesi! Devletten o şartla 180.000 TL hibe para ev yardımı

Açıklanan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında "İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 35.000-100,000-TL arası, prefabrik ev yapımlarında 200.000-TL, betonarme ev yapımlarında 300.000-TL’ye kadar destek verilir" ifadeleri ile prefabrik ev alımlarında 200 bin liraya kadar yardım verileceği ifade edildi. Genelde onay verilen rakam ise 180 bin TL olarak öne çıktı. 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada başvuru şartları "Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma" olarak ilan edildi. Bu şartları taşıyan kişiler yaşadıkları il ve ilçelerde yer alan Kaymakamlık binalarında yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapabilecekler.