Cumhurbaşkanı müjdesi Resmi Gazete'de! Betonarme eve 500 prefabrik ev alana 300 bin TL eski evlere 100.000 TL tadilat desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan barınma yardımları için müjdeyi verdi. Prefabrik ev devlet desteği başvurusu, betonarme ev yardımı, eski eve tadilat ve eşya yardımı için şartlar açıklandı.
Cumhurbaşkanı müjdesi Resmi Gazete'de! Betonarme eve 500 prefabrik ev alana 300 bin TL eski evlere 100.000 TL tadilat desteği

Cumhurbaşkanı müjdesi Resmi Gazete'de! Betonarme eve 500 prefabrik ev alana 300 bin TL eski evlere 100.000 TL tadilat desteği - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile milyonlarca ihtiyaç sahibine yeni devlet destekleri açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden yapılacak başvurularda aranılan koşulları taşıyan kişilere devlet barınma yardımı olarak karşılıksız, geri ödemesiz hibe para desteği sağlayacak. Sağlanan olan desteğin parasal karşılığı ise yapılan başvuruya göre en düşük 100 bin TL ve en yüksek 500 bin TL arasında değişecek.

ESKİ EVLERE DEVLET DESTEĞİ! EV TADİLAT VE EŞYA YENİLEME YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal destek ödemesi almak isteyen kişiler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında çok sayıda ödeme yapılmaktadır. Devletin karşılıksız hibe para yardımları ile dezavantajlı ailelerin desteklenmesi ve en temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır. Söz konusu programı kapsamında:

• Basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar

• Orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar

• Kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar sosyal destek olarak para yardımı yapılmaktadır.

barinma-yardimi.jpg

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI PREFABRİK EV YARDIMI DEVLET DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında kalan,

Sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan,

En az son 12 aydır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde ikamet eden,

Nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler bu programdan yararlanabilmektedir.

Devlet bu kapsamda prefabrik ev yardımı olarak 300 bin TL'ye kadar sosyal yardım parası olarak geri ödemesiz hibe para yardımı yapmaktadır.

Betonarme ev yardımı olarak ise yine aynı koşulları taşıyan kişilere ise devlet tarafından 500 bin TL hibe para yardımı yapılmaktadır. Başvurular 81 ilde yer alan Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ya da bakanlığın il / ilçe şube müdürlüklerine yapılabilmektedir.