Deprem profesörü alarmı verdi! Deprem 10 şiddetinde hissedilecek o ilçelerde zemin sıvılaşması yaşanacak

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz beklenen Marmara depremi ve büyük İstanbul depremi için yeni açıklamalar ve uyarılarda bulundu. İstanbul'da riskil ilçeler ve zemini sağlam ilçeler hangileri belli oldu.
Deprem profesörü alarmı verdi! Deprem 10 şiddetinde hissedilecek o ilçelerde zemin sıvılaşması yaşanacak

Deprem profesörü alarmı verdi! Deprem 10 şiddetinde hissedilecek hemen önlem alınmalı - Türkiye Kahramanmaraş depremi ile büyük bir acı yaşarken 7.7 ve 7.6 şiddetinde yaşanan iki deprem 11 ili adeta yerle bir etmişti. Yaşanan büyük deprem felaketi ile Türkiye bir kere daha deprem gerçeği ile yüz yüze gelirken deprem riski yüksel illerde binaların sağlamlığı üzerinden yeni endişeler yaşanmıştı. 

Özellikle de 1999 senesinde yaşanan Gölcük depremi ile büyük kayıplar yaşayan Marmara Bölgesi için verilen deprem alarmı yeniden gündeme taşındı. Yaşanan deprem felaketi ile sonrasında İstanbul'da önümüzdeki 20 sene içerisinde büyük bir deprem beklendiği yönünde açıklamalar yapılmıştı. Konu hakkında son açıklama ise Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz tarafından yapıldı. 

BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL VE MARMARA DEPREMİ İÇİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ! 

Türkiye'nin en önemli deprem profesörleri arasında yer alan Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz yapmış olduğu açıklaması ile "En fazla sarsılacak olan yerler denize bakan kısımlar. İstanbul'un ya da Marmara'nın denize bakan kesimlerinde örneğin Tuzla'da sahil şeridinde, Eminönü'nden başlamak üzere Çekmece'ye kadar olan sahil şeridinde en yüksek sarsıntıyı hissedeceğiz.

Sahil kesimi 10 şiddetini görecek. 7.6'lık bir depremde zemindeki sarsıntı 10 şiddetinde hissedilecek demek istiyoruz. Kötü bir zemin olduğunda deprem dalgalarını büyütüyor" diyerek depremin İstanbul'un sahil kesimlerinde çok daha büyük bir yıkıma neden olabileceğini söyledi. 

Deprem profesörü alarmı verdi! Deprem 10 şiddetinde hissedilecek o ilçelerde zemin sıvılaşması yaşanacak

İSTANBUL'DA ZEMİN SIVILAŞMASI YAŞANACAK İLÇELER HANGİLERİ?

Tüysüz yaptığı açıklamasında "Birinci Köprü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) de olası depremi yoğun bir şekilde hissedecek. Asya ve Avrupa yakasında sahile yakın ve birinci köprünün güneyi en fazla sarsıntıyı alacak bölge olarak görünüyor.

Hatay ya da Maraş'ta zemin sıvılaşması olaylarını çok yaygın gördük. İstanbul'da zemin sıvılaşması beklentisi çok az yerlerde var. Veliefendi, Kadıköy Kurbağalıdere gibi, Vatan Caddesi, Lykos deresi gibi yerler eski dere yatakları. Buralarda sıvılaşma ihtimali var" dedi.